2017-09-08 06:00

2017-09-08 06:00

Knack 2 - Mycket av ingenting

Actionäventyr

Knack 2
PS4
SonyÅldersmärkning: 7
Betyg:

Hur gick detta till? Knack var ett av lanseringsspelen till PS4, och det blev välförtjänt något av en hackkyckling bland både spelare och kritiker. Visst hade spelet sina fans, men överlag måste det ses som ett misslyckande. Ändå får vi nu en uppföljare.

Det var med både nyfikenhet och fasa jag började spela Knack 2, men mestadels fanns inte någon anledning till någon av dessa. Spelet är helt enkelt inte intressant nog att uppbåda någon som helst nyfikenhet, och det är på tok för intetsägande för att väcka fasa.

De goda nyheterna är att spelet nu fått ett co-op-läge så att du kan tvinga någon stackars kompis att köra igenom spelet med dig. Även stridssystemet har byggts ut rejält, och blivit mycket mer involverande. Det finns till och med ett färdighetsträd där du kan göra dina attacker mer och mer kraftfulla under spelets gång.

Problemet är bara att allt det här jobbet med ett bättre stridssystem inte hjälper så himla mycket när allt annat är så smärtsamt mediokert. Estetiskt är det fortfarande erbarmligt fult – inte minst Knack själv är en av de minst charmiga spelhjältarna på år och dag. Han är både tråkig och ful, och hans bakgrundshistoria sömnframkallande trist. Alla andra karaktärer i spelet lider av samma problem. Världen är också synnerligen trist, med förvånansvärt dassiga och odetaljerade miljöer som aldrig väcker någon känsla av storslaget äventyr.

Det är synd på ett i grunden kompetent hantverk att spelet har en så aggressivt tråkig inramning att det är totalt omöjligt för mig att känna mig engagerad i längden. Knack 2 är inte ett totalhaveri, men ärligt talat vore det mer intressant om det vore det. Som det är nu är det just ingenting alls.

Joakim Kilman

Hur gick detta till? Knack var ett av lanseringsspelen till PS4, och det blev välförtjänt något av en hackkyckling bland både spelare och kritiker. Visst hade spelet sina fans, men överlag måste det ses som ett misslyckande. Ändå får vi nu en uppföljare.

Det var med både nyfikenhet och fasa jag började spela Knack 2, men mestadels fanns inte någon anledning till någon av dessa. Spelet är helt enkelt inte intressant nog att uppbåda någon som helst nyfikenhet, och det är på tok för intetsägande för att väcka fasa.

De goda nyheterna är att spelet nu fått ett co-op-läge så att du kan tvinga någon stackars kompis att köra igenom spelet med dig. Även stridssystemet har byggts ut rejält, och blivit mycket mer involverande. Det finns till och med ett färdighetsträd där du kan göra dina attacker mer och mer kraftfulla under spelets gång.

Problemet är bara att allt det här jobbet med ett bättre stridssystem inte hjälper så himla mycket när allt annat är så smärtsamt mediokert. Estetiskt är det fortfarande erbarmligt fult – inte minst Knack själv är en av de minst charmiga spelhjältarna på år och dag. Han är både tråkig och ful, och hans bakgrundshistoria sömnframkallande trist. Alla andra karaktärer i spelet lider av samma problem. Världen är också synnerligen trist, med förvånansvärt dassiga och odetaljerade miljöer som aldrig väcker någon känsla av storslaget äventyr.

Det är synd på ett i grunden kompetent hantverk att spelet har en så aggressivt tråkig inramning att det är totalt omöjligt för mig att känna mig engagerad i längden. Knack 2 är inte ett totalhaveri, men ärligt talat vore det mer intressant om det vore det. Som det är nu är det just ingenting alls.

Joakim Kilman