2017-06-23 06:00

2017-06-23 06:00

Get Even - Inte särskilt minnesvärt

Psykologisk thriller

Get Even
Windows/PS4/Xbox One
The Farm 51
Åldersmärkning: 16
Betyg:

Det är alltid tråkigt när lovvärda ambitioner och uppenbar passion inte riktigt räcker hela vägen i mål. Get Even har en utmärkt premiss, där du måste gå in och rota i dina traumatiska minnen för att lösa ett mysterium. En ung kvinna kidnappas och en bomb smäller av. Men vem ligger egentligen bakom? Vem bär skulden?

Svaren visar sig vara på tok för utdragna för sitt eget bästa. Get Even är nämligen väldigt spretigt och ojämnt. Det hade lätt kunnat kapa rejäla delar av spelet för att undvika onödig utfyllnad och frustrerande och överspelade upprepningar. Mysteriet drunknar med tiden i en frustrerande och enveten övertydlighet, där allting förklaras om och om igen in absurdum. Spelets twister telegraferas mer eller mindre med megafon, vilket gör dem väldigt ineffektiva. Att utvecklarna dessutom stoppat in usla actionsekvenser övergår mitt förstånd. Du kan ofta smyga dig förbi dem, men även det fungerar illa, då det utöver att vara ett dåligt actionspel också är ett dåligt smygarspel. Som bäst är det när du leker detektiv och gräver i minnets ledtrådar i jakt på någon sorts sanning. Men ganska snart blir det slagsida då alla ojämna bitar som inte fungerar tynger ner.

Det är synd, för det finns bra saker här. Atmosfären är bitvis tät och engagerande, och ljudbilden är ofta väldigt effektiv. Men tyvärr har utvecklarna inte lyckats lägga band på sig och döda sina älsklingar. Resultatet är en alldeles för lång, ojämn berättelse som istället för att stegras till ett crescendo pyser ihop i en rätt poänglös och andefattig upplösning. Synd på ett så lovande koncept.

Joakim Kilman

Det är alltid tråkigt när lovvärda ambitioner och uppenbar passion inte riktigt räcker hela vägen i mål. Get Even har en utmärkt premiss, där du måste gå in och rota i dina traumatiska minnen för att lösa ett mysterium. En ung kvinna kidnappas och en bomb smäller av. Men vem ligger egentligen bakom? Vem bär skulden?

Svaren visar sig vara på tok för utdragna för sitt eget bästa. Get Even är nämligen väldigt spretigt och ojämnt. Det hade lätt kunnat kapa rejäla delar av spelet för att undvika onödig utfyllnad och frustrerande och överspelade upprepningar. Mysteriet drunknar med tiden i en frustrerande och enveten övertydlighet, där allting förklaras om och om igen in absurdum. Spelets twister telegraferas mer eller mindre med megafon, vilket gör dem väldigt ineffektiva. Att utvecklarna dessutom stoppat in usla actionsekvenser övergår mitt förstånd. Du kan ofta smyga dig förbi dem, men även det fungerar illa, då det utöver att vara ett dåligt actionspel också är ett dåligt smygarspel. Som bäst är det när du leker detektiv och gräver i minnets ledtrådar i jakt på någon sorts sanning. Men ganska snart blir det slagsida då alla ojämna bitar som inte fungerar tynger ner.

Det är synd, för det finns bra saker här. Atmosfären är bitvis tät och engagerande, och ljudbilden är ofta väldigt effektiv. Men tyvärr har utvecklarna inte lyckats lägga band på sig och döda sina älsklingar. Resultatet är en alldeles för lång, ojämn berättelse som istället för att stegras till ett crescendo pyser ihop i en rätt poänglös och andefattig upplösning. Synd på ett så lovande koncept.

Joakim Kilman