2017-06-09 06:00

2017-06-09 06:00

Farpoint – Nya virtuella vidder

VR

Farpoint
PSVR
Impulse Gear/Sony
Åldersmärkning: 16
Betyg:

Jag gillar virtual reality, men än har det kommit ganska få spel som höjt sig över att vara korta, imponerande teknikdemon. Det finns undantag, absolut, men de är inte många. Och ofta är prislappen saftig för vad man faktiskt får.

Farpoint är ett bra steg i rätt riktning, dock. Det är ett fps gjort för Playstation VR där du använder en speciell kontroll som ser ut som ett gevär. Det gör att du istället för att trycka på en knapp för att sikta helt enkelt för upp kontrollen (eller geväret som det ser ut inuti spelet) till ögat och siktar som du hade gjort i verkligheten. Det gör inlevelsen ganska så oslagbar. Och även spelet som sådant är kul – första hälften.

Efter en stor och häftig boss tappar spelet med tiden fart, och blir en ganska tradig korridorskjutare utan större överraskningar. Lite fler bossar och saker som får en att tappa hakan, och färre likadana fiendearenor hade hjälpt att bära detta hela vägen till de högsta betygen.

Kontrollern i sig är dock extremt lovande. Om den är värd att investera i beror lite på hur många fler spel som tänkt stödja den. För enbart spelet Farpoint är prislappen svår att motivera, även om det absolut är klart spelvärt. För den som är intresserad av VR är det så klart ett måste att testa, dock.

Joakim Kilman

Jag gillar virtual reality, men än har det kommit ganska få spel som höjt sig över att vara korta, imponerande teknikdemon. Det finns undantag, absolut, men de är inte många. Och ofta är prislappen saftig för vad man faktiskt får.

Farpoint är ett bra steg i rätt riktning, dock. Det är ett fps gjort för Playstation VR där du använder en speciell kontroll som ser ut som ett gevär. Det gör att du istället för att trycka på en knapp för att sikta helt enkelt för upp kontrollen (eller geväret som det ser ut inuti spelet) till ögat och siktar som du hade gjort i verkligheten. Det gör inlevelsen ganska så oslagbar. Och även spelet som sådant är kul – första hälften.

Efter en stor och häftig boss tappar spelet med tiden fart, och blir en ganska tradig korridorskjutare utan större överraskningar. Lite fler bossar och saker som får en att tappa hakan, och färre likadana fiendearenor hade hjälpt att bära detta hela vägen till de högsta betygen.

Kontrollern i sig är dock extremt lovande. Om den är värd att investera i beror lite på hur många fler spel som tänkt stödja den. För enbart spelet Farpoint är prislappen svår att motivera, även om det absolut är klart spelvärt. För den som är intresserad av VR är det så klart ett måste att testa, dock.

Joakim Kilman