2017-05-26 06:00

2017-05-26 10:15

Impact Winter - En buggig vinter

Överlevnadsspel

Impact Winter
Windows
Mojo Bones
Åldersmärkning: 16
Betyg:

Nu när det äntligen slutat snöa och våren hittat hit känns tanken på kronisk vinter och 30 grader minus både extra otäckt och väldigt främmande. Men det är vad som händer i Impact Winter, tack vare ett asteroidnedslag. Det är ett typiskt överlevnadsspel där du måste samla förnödenheter och hålla både dig och dina kompanjoner vid liv. Den här gången är det dock inga zombier eller galna kannibaler som hotar. Bara svält, kyla, sjukdomar och kanske en och annan hungrig varg.

Det här ger spelet en lågmäld, realistisk atmosfär jag verkligen gillar. Även tempot är lågt, och utforskandet av det vintriga ödelandskapet sker i väldigt makligt takt – på gott och ont. Det blir lite väl repetitivt när man pulsar fram och tillbaka genom den tjocka snön med förnödenheter och byggmaterial.

Det som framför allt drar ner ordentligt är alla buggar. En del av dem ska fixas i en patch direkt vid release, och det behövs verkligen. Men under de tekniska problemen och den något sävliga spelmekaniken döljer sig ändå ett stämningsfullt, lågmält litet äventyr. Inte minst den pricksäkra musiken höjer spelet några snäpp.

Joakim Kilman

Nu när det äntligen slutat snöa och våren hittat hit känns tanken på kronisk vinter och 30 grader minus både extra otäckt och väldigt främmande. Men det är vad som händer i Impact Winter, tack vare ett asteroidnedslag. Det är ett typiskt överlevnadsspel där du måste samla förnödenheter och hålla både dig och dina kompanjoner vid liv. Den här gången är det dock inga zombier eller galna kannibaler som hotar. Bara svält, kyla, sjukdomar och kanske en och annan hungrig varg.

Det här ger spelet en lågmäld, realistisk atmosfär jag verkligen gillar. Även tempot är lågt, och utforskandet av det vintriga ödelandskapet sker i väldigt makligt takt – på gott och ont. Det blir lite väl repetitivt när man pulsar fram och tillbaka genom den tjocka snön med förnödenheter och byggmaterial.

Det som framför allt drar ner ordentligt är alla buggar. En del av dem ska fixas i en patch direkt vid release, och det behövs verkligen. Men under de tekniska problemen och den något sävliga spelmekaniken döljer sig ändå ett stämningsfullt, lågmält litet äventyr. Inte minst den pricksäkra musiken höjer spelet några snäpp.

Joakim Kilman