2017-05-19 06:00

2017-05-19 06:00

Sniper: Ghost Warrior 3 - Missar målet fullständigt

Action

Sniper: Ghost Warrior 3
PS4/Xbox One/Windows
CI Games
Åldersmärkning: 18
Betyg:

Det här var ju trist. När jag såg Sniper: Ghost Warrior 3 visas upp på spelmässan Gamescom i Köln får några år sedan så gick det inte att ta miste på de höga ambitionerna. Om de två första Ghost Warrior-spelen var begränsade och linjära så ville CI Games höja ribban rejält och skapa ett stort, öppet och ändå storydrivet actionäventyr. Ett spel där spelaren alltid har verktyg och möjligheter att hitta sina egna lösningar på alla situationer.

I själva verket visar det sig att utvecklarna har tagit sig vatten över huvudet. Ghost Warrior 3 är ett trögt, buggigt och väldigt oinspirerat actionspel. Själva krypskyttet hämmas dessutom av den trötta bilduppdateringen på PS4. Jag skulle tro att spelet är mer njutbart på en bra pc, men jag har inte haft tillgång till den versionen, och konsolutgåvan är fan ta mig inte rolig någonstans.

Vad som ska vara spännande smygande blir mest sävligt, och tack vare det frustrerande sparsystemet kan varje misstag tvinga dig att spela om sekvenser om och om igen, som inte var roliga ens första gången.

Av årets krypskyttespel är det utan tvekan det långt bättre Sniper Elite 4 du bör satsa på. Det är ett förbaskat roligt spel. Sniper: Ghost Warrior 3 har ambitionerna, men det gör tyvärr fallet desto hårdare när det missar målet så hårt. Det finns en bra grund här, men tekniska missar, ruttet manus och en allmänt oinspirerad inramning förtar all eventuell spelglädje för mig. Det släpps dessutom ofärdigt, då dess multiplayer ska patchas in senare. Som sagt, en trist historia.

Joakim Kilman

Det här var ju trist. När jag såg Sniper: Ghost Warrior 3 visas upp på spelmässan Gamescom i Köln får några år sedan så gick det inte att ta miste på de höga ambitionerna. Om de två första Ghost Warrior-spelen var begränsade och linjära så ville CI Games höja ribban rejält och skapa ett stort, öppet och ändå storydrivet actionäventyr. Ett spel där spelaren alltid har verktyg och möjligheter att hitta sina egna lösningar på alla situationer.

I själva verket visar det sig att utvecklarna har tagit sig vatten över huvudet. Ghost Warrior 3 är ett trögt, buggigt och väldigt oinspirerat actionspel. Själva krypskyttet hämmas dessutom av den trötta bilduppdateringen på PS4. Jag skulle tro att spelet är mer njutbart på en bra pc, men jag har inte haft tillgång till den versionen, och konsolutgåvan är fan ta mig inte rolig någonstans.

Vad som ska vara spännande smygande blir mest sävligt, och tack vare det frustrerande sparsystemet kan varje misstag tvinga dig att spela om sekvenser om och om igen, som inte var roliga ens första gången.

Av årets krypskyttespel är det utan tvekan det långt bättre Sniper Elite 4 du bör satsa på. Det är ett förbaskat roligt spel. Sniper: Ghost Warrior 3 har ambitionerna, men det gör tyvärr fallet desto hårdare när det missar målet så hårt. Det finns en bra grund här, men tekniska missar, ruttet manus och en allmänt oinspirerad inramning förtar all eventuell spelglädje för mig. Det släpps dessutom ofärdigt, då dess multiplayer ska patchas in senare. Som sagt, en trist historia.

Joakim Kilman