2017-04-21 06:00

2017-04-21 10:15

Lego City Undercover - Ett barnvänligt GTA

Action

Lego City Undercover
Xbox One/PS4/Windows/Wii UTT Games
Åldersmärkning: 7
Betyg:

Det var himla synd att Lego City Undercover, ett av få Lego-spel som sticker ut lite, bara släpptes på Wii U och ingen annan stationär konsol. Nu åtgärdas detta, om än lite väl sent. Det är för all del ett ganska underhållande spel, så bättre sent än aldrig – antar jag.

Konceptet är enkelt men riktigt smart – ett GTA i Lego-kostym, anpassat för barn. Med andra ord kan du springa runt och sprida kaos i en stad, lösa pussel, sno bilar och leva rövare. Men allt är en söt, vänlig parodi på polisklichéer och våldsamma actionspel – snarare än att vara särskilt våldsamt själv.

Du spelar en polis som, logiskt nog med tanke på spelets titel, jagar bovar under täckmantel. Under spelets gång låser du upp nya kostymer, som har olika användningsområden och egenskaper. Det är ett enkelt men smart sätt att motivera spelare att utforska, samla och låsa upp nya saker.

Storyn är så klart supertramsig, som vanligt med Lego-spelen. Det har en del rätt unkna skämt, ärligt talat, men samtidigt är spelet så harmlöst att jag knappt orkar jaga upp mig över det. Och i slutänden gör det sitt jobb, och erbjuder minderåriga ett snällare alternativ till spel som GTA, som utan tvekan förtjänar sin 18-årsgräns.

Joakim Kilman

Det var himla synd att Lego City Undercover, ett av få Lego-spel som sticker ut lite, bara släpptes på Wii U och ingen annan stationär konsol. Nu åtgärdas detta, om än lite väl sent. Det är för all del ett ganska underhållande spel, så bättre sent än aldrig – antar jag.

Konceptet är enkelt men riktigt smart – ett GTA i Lego-kostym, anpassat för barn. Med andra ord kan du springa runt och sprida kaos i en stad, lösa pussel, sno bilar och leva rövare. Men allt är en söt, vänlig parodi på polisklichéer och våldsamma actionspel – snarare än att vara särskilt våldsamt själv.

Du spelar en polis som, logiskt nog med tanke på spelets titel, jagar bovar under täckmantel. Under spelets gång låser du upp nya kostymer, som har olika användningsområden och egenskaper. Det är ett enkelt men smart sätt att motivera spelare att utforska, samla och låsa upp nya saker.

Storyn är så klart supertramsig, som vanligt med Lego-spelen. Det har en del rätt unkna skämt, ärligt talat, men samtidigt är spelet så harmlöst att jag knappt orkar jaga upp mig över det. Och i slutänden gör det sitt jobb, och erbjuder minderåriga ett snällare alternativ till spel som GTA, som utan tvekan förtjänar sin 18-årsgräns.

Joakim Kilman