2017-03-03 06:00

2017-03-03 06:00

Four Last Things - Klassisk konst och stor humor

SPEL: Äventyr

Four Last ThingsWindowsJoe RichardsonÅldersmärkning: ej klassificerat
Betyg:

Four Last Things har ett så briljant koncept att det är märkligt att det inte gjorts förut. Vid första anblick påminner det om Terry Gilliams Monty Python-animationer, men här görs det med en egen komisk ton. Det är också snyggare än de gamla Monty Python-animationerna.

Premissen är att all grafik i spelet är klippt från klassiska målningar från 1400-talet och framåt. Framför allt Hieronymous Bosch är välrepresenterad. Spelmässigt är det ett klassiskt äventyrsspel där du löser pussel och pratar med folk. Det är också en väldigt rolig, religionskritisk komedi med fyndig dialog och gott om underhållande detaljer att upptäcka.

Storyn som sådan är enkelt – genom korkad kyrkobyråkrati måste du bryta mot alla sju dödssynder igen för att kunna få syndernas förlåtelse. Det gäller alltså att synda så mycket man bara kan. Spelet är kort och rättframt, du klarar det på en kväll, men det är precis lagom för vad det är. En fyndig, estetiskt mästerlig komedi som inte liknar något annat just nu.

Joakim Kilman

Four Last Things har ett så briljant koncept att det är märkligt att det inte gjorts förut. Vid första anblick påminner det om Terry Gilliams Monty Python-animationer, men här görs det med en egen komisk ton. Det är också snyggare än de gamla Monty Python-animationerna.

Premissen är att all grafik i spelet är klippt från klassiska målningar från 1400-talet och framåt. Framför allt Hieronymous Bosch är välrepresenterad. Spelmässigt är det ett klassiskt äventyrsspel där du löser pussel och pratar med folk. Det är också en väldigt rolig, religionskritisk komedi med fyndig dialog och gott om underhållande detaljer att upptäcka.

Storyn som sådan är enkelt – genom korkad kyrkobyråkrati måste du bryta mot alla sju dödssynder igen för att kunna få syndernas förlåtelse. Det gäller alltså att synda så mycket man bara kan. Spelet är kort och rättframt, du klarar det på en kväll, men det är precis lagom för vad det är. En fyndig, estetiskt mästerlig komedi som inte liknar något annat just nu.

Joakim Kilman