2018-09-13 17:23

2018-09-13 17:23

Primal Fear - Småprogressivt tyskt stål

HEAVY/POWER METAL

Primal FearApocalypse(Frontiers)
Betyg:

Primal Fear bildades 1997 och Apocalypse låter i mångt och mycket som om tiden stått stilla – vilket ska tolkas som något positivt.

De senaste skivorna har nämligen på sina håll och kanter varit av trampa vatten-typ. Nu känns det istället som en mer genomtänkt helhet skapad med kärlek till hantverket.

Följande låtfyrling lyser starkast:

New Rise är fartfylld och refrängstark och rena rama innehållsdeklarationen, vilket även kan sägas om King Of Madness som har en härlig refräng och inspirerad sång av Ralf Scheepers. The Beast är okomplicerad rakt på sak-heavy metal som gjord för allsång. Eye Of The Storm är åtta minuters småprogressivt tyskt stål av bästa märke.

Bristen på originalitet är påtaglig men faktum är ändå att heavy metal och power metal sällan har förenats på ett bättre sätt. Dessutom stjäl de mest från sig själva och vem kan då låta bli att dra på munnen och ryckas med?

Bästa låt: Eye Of The Storm

Magnus Bergström

Primal Fear bildades 1997 och Apocalypse låter i mångt och mycket som om tiden stått stilla – vilket ska tolkas som något positivt.

De senaste skivorna har nämligen på sina håll och kanter varit av trampa vatten-typ. Nu känns det istället som en mer genomtänkt helhet skapad med kärlek till hantverket.

Följande låtfyrling lyser starkast:

New Rise är fartfylld och refrängstark och rena rama innehållsdeklarationen, vilket även kan sägas om King Of Madness som har en härlig refräng och inspirerad sång av Ralf Scheepers. The Beast är okomplicerad rakt på sak-heavy metal som gjord för allsång. Eye Of The Storm är åtta minuters småprogressivt tyskt stål av bästa märke.

Bristen på originalitet är påtaglig men faktum är ändå att heavy metal och power metal sällan har förenats på ett bättre sätt. Dessutom stjäl de mest från sig själva och vem kan då låta bli att dra på munnen och ryckas med?

Bästa låt: Eye Of The Storm

Magnus Bergström

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.