2018-07-05 16:47

2018-07-05 16:47

Uno och hans låtskatt

Pop

Uno SvenningssonLive från Göta Lejon (Playground)
Betyg:

Uno Svenningsson har väl aldrig varit riktigt borta från rampljuset men han har fått ett rejält uppsving genom Så ska det låta och en rosad turné under vårvintern, från vilken det nu släpps en liveskiva.

Han hämtar brett från Freda’, soloskivorna och tolkningarna från Så mycket bättre. De senaste albumen har haft sina stunder men det har generellt varit lite ojämn låtkvalitet. Här blir det enklare eftersom han kan välja godbitarna från 30 år och några färska måste-låtar.

Bandet är bra och nerven som finns i mötet med publiken höjer Uno ett snäpp och resultatet blir en greatest hits, fast lite mer levande. När man får sångerna serverade på ett fat blir det tydligt att han har en fin liten låtskatt, Uno. Lite jämntjockt blir det väl emellanåt och allra bäst blir det när tempot dras ner – då är Unos ärliga röst en av de bästa vi har, som i Kaffe och en cigarett och Om du bara visste.

Bästa låt: Kaffe och en cigarett

Per Wiker

Uno Svenningsson har väl aldrig varit riktigt borta från rampljuset men han har fått ett rejält uppsving genom Så ska det låta och en rosad turné under vårvintern, från vilken det nu släpps en liveskiva.

Han hämtar brett från Freda’, soloskivorna och tolkningarna från Så mycket bättre. De senaste albumen har haft sina stunder men det har generellt varit lite ojämn låtkvalitet. Här blir det enklare eftersom han kan välja godbitarna från 30 år och några färska måste-låtar.

Bandet är bra och nerven som finns i mötet med publiken höjer Uno ett snäpp och resultatet blir en greatest hits, fast lite mer levande. När man får sångerna serverade på ett fat blir det tydligt att han har en fin liten låtskatt, Uno. Lite jämntjockt blir det väl emellanåt och allra bäst blir det när tempot dras ner – då är Unos ärliga röst en av de bästa vi har, som i Kaffe och en cigarett och Om du bara visste.

Bästa låt: Kaffe och en cigarett

Per Wiker

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.