2018-07-05 16:47

2018-07-05 16:47

Ty Segall & White Fence - Flummig rockglädje

Rock

Ty Segall & White FenceJoy (Drag City)
Betyg:

Ty Segal och White Fence, eller Tim Presley som han heter egentligen, har varit musikerbundis ett bra tag nu. Det här är inte heller deras första samarbete, men kanske det mest lyckade. I alla fall känns det så här och nu, en fullkomligt kokhet sommarkväll 2018. Musik som gör en glad, oavsett anledning, ska man ta vara på.

Ty Segall är nästan provocerande produktiv, men släpper ändå sällan ifrån sig något som är ens i närheten av halvdant. Joy är spretig, full av korta små stickspår och knäppa små stycken som de flesta hade rensat bort ur spellistan. Men Segal och Presley skapar en säregen helhet med sina många, små byggstenar. Det är klassisk flumrock, absolut, men det känns inte som om några andra än den här duon hade kunnat göra just den här skivan.

Bästa låt: A nod

Joakim Kilman

Ty Segal och White Fence, eller Tim Presley som han heter egentligen, har varit musikerbundis ett bra tag nu. Det här är inte heller deras första samarbete, men kanske det mest lyckade. I alla fall känns det så här och nu, en fullkomligt kokhet sommarkväll 2018. Musik som gör en glad, oavsett anledning, ska man ta vara på.

Ty Segall är nästan provocerande produktiv, men släpper ändå sällan ifrån sig något som är ens i närheten av halvdant. Joy är spretig, full av korta små stickspår och knäppa små stycken som de flesta hade rensat bort ur spellistan. Men Segal och Presley skapar en säregen helhet med sina många, små byggstenar. Det är klassisk flumrock, absolut, men det känns inte som om några andra än den här duon hade kunnat göra just den här skivan.

Bästa låt: A nod

Joakim Kilman

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.