2018-07-05 16:48

2018-07-05 16:48

Jim James - Förvridet perspektiv

Indierock

Jim JamesUniform Distortion (Pias)
Betyg:

Jim James tillhör skaran av musiker som inte bara nöjer sig med att vara hjärnan bakom ett rockband (My Morning Jacket) eller delta i andra band (Bright Eyes, the Decemberists), utan även släpper soloalbum när andan faller på.

Det är rockigt, stökigt och lösryckt. James önskar sig tillbaka till en enklare tid, där världen var mer oändlig. Tydligast blir det i Throwback med rena vrål tillägnade barndomen.

Yes To Everything börjar med ett halvgalet och oredigerat skratt – som återkommer i flera låtar. Resten av låten är en märklig tripp där James verkar göra upp med sitt förflutna. Lugnare Too Good To Be True avslutar, men lämnar med känslan av hafsverk. På hela taget utstrålar albumet budskapet att James kan göra vad han vill med sitt soloalbum. Distat så det förslår, om man säger så.

Bästa låt: Throwback

Mas Karin Gustafsson

Jim James tillhör skaran av musiker som inte bara nöjer sig med att vara hjärnan bakom ett rockband (My Morning Jacket) eller delta i andra band (Bright Eyes, the Decemberists), utan även släpper soloalbum när andan faller på.

Det är rockigt, stökigt och lösryckt. James önskar sig tillbaka till en enklare tid, där världen var mer oändlig. Tydligast blir det i Throwback med rena vrål tillägnade barndomen.

Yes To Everything börjar med ett halvgalet och oredigerat skratt – som återkommer i flera låtar. Resten av låten är en märklig tripp där James verkar göra upp med sitt förflutna. Lugnare Too Good To Be True avslutar, men lämnar med känslan av hafsverk. På hela taget utstrålar albumet budskapet att James kan göra vad han vill med sitt soloalbum. Distat så det förslår, om man säger så.

Bästa låt: Throwback

Mas Karin Gustafsson

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.