2018-07-05 16:48

2018-07-05 16:48

Jayhawks stämplar in

Rock

JayhawksBack roads and abandoned motels (Legacy)
Betyg:

Jayhawks har överlevt länge i en hård bransch, trots att det är förhållandevis långt mellan skivorna - jag räknar till 10 album på 30 år. Eller kanske är det just därför. De har en jämn nivå, det hörs alltid att det är Jayhawks och man ser fram mot varje ny skiva. Här har de spelat in egna versioner av låtar som kommer från Gary Louris andra projekt, samt ett par nyskrivna. Av de två nya låtarna sticker Leaving Detroit ut men till största delen gör Jayhawks alltså covers på sig själv, när de spelar in egna versioner av låtar som vi hört med Dixie Chicks, Jakob Dylan och The WIld Feathers. Inte alltid blir resultatet bättre men alla låtar får ändå en Jayhawks-stämpel som känns fin. Det är nog lite av en mellanskiva men genom att gå tillbaka till grunden och enkelheten blir det en lyssningsvärd platta fylld med de typiska gitarrerna, snygg orgel och som alltid fantastisk sång.

Bästa låt: Everybody knows

Per Wiker

Jayhawks har överlevt länge i en hård bransch, trots att det är förhållandevis långt mellan skivorna - jag räknar till 10 album på 30 år. Eller kanske är det just därför. De har en jämn nivå, det hörs alltid att det är Jayhawks och man ser fram mot varje ny skiva. Här har de spelat in egna versioner av låtar som kommer från Gary Louris andra projekt, samt ett par nyskrivna. Av de två nya låtarna sticker Leaving Detroit ut men till största delen gör Jayhawks alltså covers på sig själv, när de spelar in egna versioner av låtar som vi hört med Dixie Chicks, Jakob Dylan och The WIld Feathers. Inte alltid blir resultatet bättre men alla låtar får ändå en Jayhawks-stämpel som känns fin. Det är nog lite av en mellanskiva men genom att gå tillbaka till grunden och enkelheten blir det en lyssningsvärd platta fylld med de typiska gitarrerna, snygg orgel och som alltid fantastisk sång.

Bästa låt: Everybody knows

Per Wiker

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.