2018-07-05 16:48

2018-07-05 16:48

Immortal - Vilken återkomst

Black metal

ImmortalNorthern chaos gods(Nuclear Blast)
Betyg:

Ingen är oersättlig. Ingen. Som så många gånger förr inom musikindustrin har norska Immortal genomgått en juridisk prövning där ord står mot ord och före detta bandkollegor grupperar sig likt krigshärar.

Kontentan. Immortal fortsätter utan färgstarke alfahannen Abbath, som numera kör solo, och kvar är både det inarbetade namnet och medlemmarna Demonaz och Horgh.

Med hjälp av producenten och sessionbasisten Peter Tägtgren återvänder duon till den fiktiva isvärlden Blashyrkh, och de gör det med eftertryck.

Det känns som de vill visa att nu får det vara slut på allt som har med juridik att göra och låt musiken tala. Norrmännen har ett unikt black metal-uttryck och de ser till att använda hela den gamla beprövade verktygslådan för att binda ihop albumet med det förflutna.

Demonaz sång fungerar förträffligt och det kärvt melodiska soundet gör att jag mentalt upprepar mantrat: ”Ingen är oersättlig.”

Ett måste för dig som saknat Immortals kindbitande old school-bläster.

Bästa låt: Mighty ravendark

Jesper Löfvenborg

Ingen är oersättlig. Ingen. Som så många gånger förr inom musikindustrin har norska Immortal genomgått en juridisk prövning där ord står mot ord och före detta bandkollegor grupperar sig likt krigshärar.

Kontentan. Immortal fortsätter utan färgstarke alfahannen Abbath, som numera kör solo, och kvar är både det inarbetade namnet och medlemmarna Demonaz och Horgh.

Med hjälp av producenten och sessionbasisten Peter Tägtgren återvänder duon till den fiktiva isvärlden Blashyrkh, och de gör det med eftertryck.

Det känns som de vill visa att nu får det vara slut på allt som har med juridik att göra och låt musiken tala. Norrmännen har ett unikt black metal-uttryck och de ser till att använda hela den gamla beprövade verktygslådan för att binda ihop albumet med det förflutna.

Demonaz sång fungerar förträffligt och det kärvt melodiska soundet gör att jag mentalt upprepar mantrat: ”Ingen är oersättlig.”

Ett måste för dig som saknat Immortals kindbitande old school-bläster.

Bästa låt: Mighty ravendark

Jesper Löfvenborg

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.