2018-07-05 16:47

2018-07-05 16:47

Gang Gang Dance - Musik för hängmattan

Pop

Gang Gang DanceKazuashita(Playground)
Betyg:

Jag lyssnade nästan ihjäl mig på Glass jar, det elva minuter långa öppningsspåret på Gang Gang Dances förra skiva – Eye contact. Den är helt enkelt så utomjordiskt bra. Även resten av skivan är fin, och fungerar som en tematisk förlängning av Glass jar. Sedan dess har det gått hela sju år (hur är det ens möjligt?), och Kazuashita är äntligen här.

Jag blir inte nödvändigtvis direkt besviken, för Gang Gang Dance skapar fortfarande drömskt mystiska, och förrädiskt komplexa ljudlandskap som ingen annan – men den här gången är det lite mer new age-doftande, och inte lika rytmiskt. Det blir lite sömnigt ibland, helt enkelt. Funkar bra som hängmattemusik, om inget annat. Det är väldigt behagligt.

Bästa låt: J-TREE

Joakim Kilman

Jag lyssnade nästan ihjäl mig på Glass jar, det elva minuter långa öppningsspåret på Gang Gang Dances förra skiva – Eye contact. Den är helt enkelt så utomjordiskt bra. Även resten av skivan är fin, och fungerar som en tematisk förlängning av Glass jar. Sedan dess har det gått hela sju år (hur är det ens möjligt?), och Kazuashita är äntligen här.

Jag blir inte nödvändigtvis direkt besviken, för Gang Gang Dance skapar fortfarande drömskt mystiska, och förrädiskt komplexa ljudlandskap som ingen annan – men den här gången är det lite mer new age-doftande, och inte lika rytmiskt. Det blir lite sömnigt ibland, helt enkelt. Funkar bra som hängmattemusik, om inget annat. Det är väldigt behagligt.

Bästa låt: J-TREE

Joakim Kilman

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.