2018-07-05 16:48

2018-07-05 16:48

Drake - Matigt, gediget och lite jämntjockt

Hip hop

DrakeScorpion(Universal)
Betyg:

Jag dristade mig till att gnälla över att Drakes förra album – det hyllade More life – var onödigt långt. Nu när Drake släpper en dubbelskiva är det svårt att inte känna att det är karma. Nu älskar jag förvisso långa, jobbiga skivor – så länge de inte blir jämntjocka och fulla med utfyllnad. Scorpion är inte särskilt jobbig, men den kanske borde ha varit det. Istället blir den något jämntjock med på sina ställen.

Jag uppskattar dock att Drake visar upp sig som rappare snarare än popartist, och här finns naturligtvis gott om starka spår. Emellanåt önskar jag dock att jag rycktes med snarare än flöt med. Däremot tänker jag motstå frestelsen att klaga på längden den här gången – annars blir det väl en trippelskiva nästa gång.

Bästa låt: God’s plan

Joakim Kilman

Jag dristade mig till att gnälla över att Drakes förra album – det hyllade More life – var onödigt långt. Nu när Drake släpper en dubbelskiva är det svårt att inte känna att det är karma. Nu älskar jag förvisso långa, jobbiga skivor – så länge de inte blir jämntjocka och fulla med utfyllnad. Scorpion är inte särskilt jobbig, men den kanske borde ha varit det. Istället blir den något jämntjock med på sina ställen.

Jag uppskattar dock att Drake visar upp sig som rappare snarare än popartist, och här finns naturligtvis gott om starka spår. Emellanåt önskar jag dock att jag rycktes med snarare än flöt med. Däremot tänker jag motstå frestelsen att klaga på längden den här gången – annars blir det väl en trippelskiva nästa gång.

Bästa låt: God’s plan

Joakim Kilman

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.