2018-07-05 16:48

2018-07-05 16:48

Cowboy Junkies - Eftertänksamt och angeläget

Rock

Cowboy JunkiesAll that reckoning (Proper records)
Betyg:

Kanadensarna i Cowboy Junkies har samma uppställning idag som för 30 år sedan och det är få band som kan stoltsera med samma kontinuitet.

Sedan genombrottet med The Trinity Session har de släppt skivor regelbundet även om de ibland passerat under radarn. Nu är de tillbaka med den första skivan sedan några mer experimentella temaskivor och det är dessutom sex år sedan sist. Visst känns de igen med sin avskalade rock men det är nog ändå ett av deras jämnaste och mest angelägna album på mycket länge.

Det är en eftertänksam musikalisk reflektion över samtiden där tyngdpunkten ligger på kärlekens och godhetens kraft. Margo Timmins röst blir bara bättre och bättre och övriga överträffar sig själva i fokuserade insatser och knivskarpt formulerade låtar. Skivan kräver tid och koncentration men 32 år efter debuten visar Cowboy Junkies att de fortfarande har kraften. Imponerande.

Bästa låt: The things that we do to each other

Per Wiker

Kanadensarna i Cowboy Junkies har samma uppställning idag som för 30 år sedan och det är få band som kan stoltsera med samma kontinuitet.

Sedan genombrottet med The Trinity Session har de släppt skivor regelbundet även om de ibland passerat under radarn. Nu är de tillbaka med den första skivan sedan några mer experimentella temaskivor och det är dessutom sex år sedan sist. Visst känns de igen med sin avskalade rock men det är nog ändå ett av deras jämnaste och mest angelägna album på mycket länge.

Det är en eftertänksam musikalisk reflektion över samtiden där tyngdpunkten ligger på kärlekens och godhetens kraft. Margo Timmins röst blir bara bättre och bättre och övriga överträffar sig själva i fokuserade insatser och knivskarpt formulerade låtar. Skivan kräver tid och koncentration men 32 år efter debuten visar Cowboy Junkies att de fortfarande har kraften. Imponerande.

Bästa låt: The things that we do to each other

Per Wiker

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.