2018-06-29 06:00

2018-06-29 06:00

The Milk Carton Kids - Skör akustisk pop

Pop/folk

The Milk Carton Kids
All the things that I did and all the things that I didn't do
(Anti-)
Betyg:

Duon The Milk Carton Kids har på sina tre tidigare och kritikerhyllade album gjort en akustiskt folkbaserad pop som kretsat mycket kring deras utsökta gitarrspel. På nya skivan tar de nya steg och kryddar låtarna med fler instrument, om än sparsmakat. Den övergången ror de i land hur lätt som helst. Rösterna passar bra ihop både var för sig och tillsammans och i stämsången tänker man mer än en gång på Simon and Garfunkel. Gitarrerna är fortfarande i centrum, det är alltid välspelat men samtidigt låter det innovativt och spännande och långt utöver de vanliga lägereldsackorden. Sångerna är välsnidade och man hittar ständigt nya dimensioner i dem, som pärlan Younger years. Det vilar en sorgsen skörhet över många av låtarna men på något sätt har de ändå en styrka i sig, som i samtidsbilden Mourning in America eller tiominuterseposet One more for the road. Ett stort steg framåt för kidsen.

Bästa låt: Younger years

Per Wiker

Duon The Milk Carton Kids har på sina tre tidigare och kritikerhyllade album gjort en akustiskt folkbaserad pop som kretsat mycket kring deras utsökta gitarrspel. På nya skivan tar de nya steg och kryddar låtarna med fler instrument, om än sparsmakat. Den övergången ror de i land hur lätt som helst. Rösterna passar bra ihop både var för sig och tillsammans och i stämsången tänker man mer än en gång på Simon and Garfunkel. Gitarrerna är fortfarande i centrum, det är alltid välspelat men samtidigt låter det innovativt och spännande och långt utöver de vanliga lägereldsackorden. Sångerna är välsnidade och man hittar ständigt nya dimensioner i dem, som pärlan Younger years. Det vilar en sorgsen skörhet över många av låtarna men på något sätt har de ändå en styrka i sig, som i samtidsbilden Mourning in America eller tiominuterseposet One more for the road. Ett stort steg framåt för kidsen.

Bästa låt: Younger years

Per Wiker

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.