2018-06-29 06:00

2018-06-29 06:00

Essex Green - Bryter tystnaden

Indiepop

Essex Green
Hardly Electronic
(Merge)
Betyg:

Essex Green har tagit paus i tolv år, och anledningen till den tystnaden är något oklar, men nu släpper de sitt femte album. Inledande förstasingeln Sloane Ranger är en rejäl indiedänga full med handklapp, trumpeter och stämsång. Följande tretton låtar blandar och ger allt från powerpop i Modern Rain till konstpop i Slanted By Six.

Flera av texterna har en mörkare sida, där nog Patsy Desmond är allra mörkast. Några låtar känns dock gjorda med glimten i ögat; den mer än countrydoftande Bye Bye Crow till exempel, är svår att ta på allvar. Den ger också efterföljande låtar ganska brant uppförsbacke. Tur att Smith & 9th räddar upp mot slutet, och det känns som skutan får styrsel igen lagom till Bristol Sky klingar ut. Det här är en frisk fläkt i vårens många bandåterföreningar.

Bästa låt: Sloane Ranger

Mas Karin Gustafsson

Essex Green har tagit paus i tolv år, och anledningen till den tystnaden är något oklar, men nu släpper de sitt femte album. Inledande förstasingeln Sloane Ranger är en rejäl indiedänga full med handklapp, trumpeter och stämsång. Följande tretton låtar blandar och ger allt från powerpop i Modern Rain till konstpop i Slanted By Six.

Flera av texterna har en mörkare sida, där nog Patsy Desmond är allra mörkast. Några låtar känns dock gjorda med glimten i ögat; den mer än countrydoftande Bye Bye Crow till exempel, är svår att ta på allvar. Den ger också efterföljande låtar ganska brant uppförsbacke. Tur att Smith & 9th räddar upp mot slutet, och det känns som skutan får styrsel igen lagom till Bristol Sky klingar ut. Det här är en frisk fläkt i vårens många bandåterföreningar.

Bästa låt: Sloane Ranger

Mas Karin Gustafsson

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.