2018-06-14 17:01

2018-06-14 17:01

Tad Morose - Passionerad hårdrock

Heavy metal

Tad Morose
Chapter X
(GMR Records)
Betyg:

Välspelad heavy metal med drag av NWOBHM är svår att avfärda om en har det minsta intresse för hantverket musik.

Låt oss förtydliga detta, förkortningen myntades av journalisten Geoff Barton, står för New Wave of British Heavy Metal och inkludera storheter som Iron Maiden, Judas Priest och Saxon – för att nämna några.

Bollnäs Tad Morose både kan och är del av sin historia och har aktivt burit NWOBHM-facklan sedan 1991. Kvintetten kärlek till genren är påtaglig, några andra alternativ finns inte.

På tionde fullängdaren fortsätter bandet med sin gitarrbaserade hårdrock. Fjorton låtar, kanske något spår för mycket, med riktiga power metal-riff som både smittar och frestar. Sedan har vi Ronny Hemlins inlevelsefulla sånginsats som berikar albumet ytterligare. Något som är synonymt med bra musik, sång och instrument kompletterar varandra men överlever även på egen hand.

Tad Morose opererar i epicentret av heavy metal och gör det med ackuratess.

Bästa låt: I am night

Jesper Löfvenborg

Välspelad heavy metal med drag av NWOBHM är svår att avfärda om en har det minsta intresse för hantverket musik.

Låt oss förtydliga detta, förkortningen myntades av journalisten Geoff Barton, står för New Wave of British Heavy Metal och inkludera storheter som Iron Maiden, Judas Priest och Saxon – för att nämna några.

Bollnäs Tad Morose både kan och är del av sin historia och har aktivt burit NWOBHM-facklan sedan 1991. Kvintetten kärlek till genren är påtaglig, några andra alternativ finns inte.

På tionde fullängdaren fortsätter bandet med sin gitarrbaserade hårdrock. Fjorton låtar, kanske något spår för mycket, med riktiga power metal-riff som både smittar och frestar. Sedan har vi Ronny Hemlins inlevelsefulla sånginsats som berikar albumet ytterligare. Något som är synonymt med bra musik, sång och instrument kompletterar varandra men överlever även på egen hand.

Tad Morose opererar i epicentret av heavy metal och gör det med ackuratess.

Bästa låt: I am night

Jesper Löfvenborg

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.