2018-06-14 17:00

2018-06-14 17:00

Rolling Blackouts Coastal Fever - Uppfräschad retro

Pop/Rock

Rolling Blackouts Coastal Fever Hope Downs (Sub Pop)
Betyg:

När debutalbumet skulle spelas in bestämde sig Rolling Blackouts CF för att strunta i reglerna, packade väskorna och drog ut i den australiensiska bushen. Titeln Hope Downs är namnet på ett för dem närliggande dagbrott, och bandet vill få lyssnaren att känna hur hen står vid dess kant och famlar efter något att hålla fast vid.

Innehållsmässigt bjuds det inte på några överraskningar och flera låtar, som Mainland och The Hammer, känns mer än inspirerade 1980-talets indiescen. Sångaren Tom Russo är kusligt röstlik Pete Doherty i An Air Conditioned Man med skillnaden att Russo låter fräschare. Intensivt korta Time In Common hinner knappt börja förrän den är över för att sedan glida över i Sister’s Jeans, en långt mer melodisk låt med bakgrund i drömmig americana. En fin debut som lovar mer.

Bästa låt: Talking Straight

Mas Karin Gustafsson

När debutalbumet skulle spelas in bestämde sig Rolling Blackouts CF för att strunta i reglerna, packade väskorna och drog ut i den australiensiska bushen. Titeln Hope Downs är namnet på ett för dem närliggande dagbrott, och bandet vill få lyssnaren att känna hur hen står vid dess kant och famlar efter något att hålla fast vid.

Innehållsmässigt bjuds det inte på några överraskningar och flera låtar, som Mainland och The Hammer, känns mer än inspirerade 1980-talets indiescen. Sångaren Tom Russo är kusligt röstlik Pete Doherty i An Air Conditioned Man med skillnaden att Russo låter fräschare. Intensivt korta Time In Common hinner knappt börja förrän den är över för att sedan glida över i Sister’s Jeans, en långt mer melodisk låt med bakgrund i drömmig americana. En fin debut som lovar mer.

Bästa låt: Talking Straight

Mas Karin Gustafsson

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.