2018-06-14 17:01

2018-06-14 17:01

Pusha T - Knivskarpt producerat skryt

Hip hop

Pusha T
Daytona (Universal)
Betyg:

Finns det något fånigare än så kallade ”beefs” mellan rappare? Ja, det gör det så klart – men ganska fånigt är det. Pusha T och Drake har ägnat oskäligt mycket tid åt att jävlas med varandra på sistone, och frågan är väl om det ger mer uppmärksamhet till deras musik, eller tvärtom.

Daytona är värd ett uppmärksamt öra, så förhoppningsvis stannar inte intresset för Pusha T vid hur beska förolämpningar han kan kasta mot andra artister. Det här är en kort, fokuserad skiva utan onödig utfyllnad – väldigt befriande i tider då så många album känns utdragna in absurdum. Pusha T är en klassisk rappare på flera vis. Dels för att han rappar om knark och sin egen förträfflighet hela tiden, men också för att svänget och produktionen (Kanye West står bakom spakarna) är så precis och knivskarp att det är omöjligt att inte ryckas med. Daytona är, bokstavligen, skrytmusik – men än så länge har Pusha T täckning för det.

Bästa låt: Come back baby

Joakim Kilman

Finns det något fånigare än så kallade ”beefs” mellan rappare? Ja, det gör det så klart – men ganska fånigt är det. Pusha T och Drake har ägnat oskäligt mycket tid åt att jävlas med varandra på sistone, och frågan är väl om det ger mer uppmärksamhet till deras musik, eller tvärtom.

Daytona är värd ett uppmärksamt öra, så förhoppningsvis stannar inte intresset för Pusha T vid hur beska förolämpningar han kan kasta mot andra artister. Det här är en kort, fokuserad skiva utan onödig utfyllnad – väldigt befriande i tider då så många album känns utdragna in absurdum. Pusha T är en klassisk rappare på flera vis. Dels för att han rappar om knark och sin egen förträfflighet hela tiden, men också för att svänget och produktionen (Kanye West står bakom spakarna) är så precis och knivskarp att det är omöjligt att inte ryckas med. Daytona är, bokstavligen, skrytmusik – men än så länge har Pusha T täckning för det.

Bästa låt: Come back baby

Joakim Kilman

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.