2018-06-14 17:01

2018-06-14 17:01

Madball - Äkta NYHC

Hardcore

Madball
For the cause
(Nuclear Blast/Sony)
Betyg:

Utan att egentligen röra sig en millimeter från det Madball vi känner skapar NYC-konstellationen en dynamiskt svängig platta. Det är imponerande egenskap att tre decennier in i karriären fortfarande visa passionerad hunger och orubblig integritet. Freddy Cricien och hans crew är Madball och bläcket i pennan är innehållet på For the cause.

Polaren Tim Armstrong (Rancid) står för produktionen och gästsjunger även på punkiga The fog. Evil ways stöttas av en annan legendar, nämligen Ice-T från ständigt aktuella Body Count. Sköna inslag och en typiskt hardcore-egenskap att bjuda in välrenommerade gäster som respekterar genren. Hardcore handlar just om känslostark respekt, både för musiken och de involverade, och Madballs äkthet och lojalitet går knappast att ifrågasätta.

Diggar du Madball är det här en självklarhet och har du aldrig hört bandet är det definitivt dags att ta rygg på institutionen.

Bästa låt: Tempest

Jesper Löfvenborg

Utan att egentligen röra sig en millimeter från det Madball vi känner skapar NYC-konstellationen en dynamiskt svängig platta. Det är imponerande egenskap att tre decennier in i karriären fortfarande visa passionerad hunger och orubblig integritet. Freddy Cricien och hans crew är Madball och bläcket i pennan är innehållet på For the cause.

Polaren Tim Armstrong (Rancid) står för produktionen och gästsjunger även på punkiga The fog. Evil ways stöttas av en annan legendar, nämligen Ice-T från ständigt aktuella Body Count. Sköna inslag och en typiskt hardcore-egenskap att bjuda in välrenommerade gäster som respekterar genren. Hardcore handlar just om känslostark respekt, både för musiken och de involverade, och Madballs äkthet och lojalitet går knappast att ifrågasätta.

Diggar du Madball är det här en självklarhet och har du aldrig hört bandet är det definitivt dags att ta rygg på institutionen.

Bästa låt: Tempest

Jesper Löfvenborg

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.