2018-06-14 17:01

2018-06-14 17:01

Cherrie - En av Sveriges bästa röster

R&B

Cherrie
Araweelo
(Araweelo/TRANS94)
Betyg:

Det första som slår mig när jag lyssnar på Cherries nya är att det låter väldigt mycket som något annat som spelas högfrekvent nu. Ganska snart inser jag varför – det Cherrie lyckas göra är ju precis det Molly Sandén så hårt försöker komma undan med.

Cherrie gör modern r&b på svenska, och det måste sägas att det är lite märkligt att hon år 2018 fortfarande är ganska ensam om att få det att låta så på samma gång naturligt, genomarbetat och genuint.

Denna uppföljare till debuten som kom för två år sedan är stundtals majestätisk. Så varför inget högre betyg än en trea? På de två bonusspåren på engelska visar Cherrie att hon besitter en av Sveriges bästa röster. Den låter hon alldeles för sällan komma till sin rätt, och när man väl vet hur bra hon kan låta är det ju oundvikligt att undra över varför Cherrie inte tar i lika mycket hela tiden.

Bästa låt: Gatubarn

Johanna Karlsson

Det första som slår mig när jag lyssnar på Cherries nya är att det låter väldigt mycket som något annat som spelas högfrekvent nu. Ganska snart inser jag varför – det Cherrie lyckas göra är ju precis det Molly Sandén så hårt försöker komma undan med.

Cherrie gör modern r&b på svenska, och det måste sägas att det är lite märkligt att hon år 2018 fortfarande är ganska ensam om att få det att låta så på samma gång naturligt, genomarbetat och genuint.

Denna uppföljare till debuten som kom för två år sedan är stundtals majestätisk. Så varför inget högre betyg än en trea? På de två bonusspåren på engelska visar Cherrie att hon besitter en av Sveriges bästa röster. Den låter hon alldeles för sällan komma till sin rätt, och när man väl vet hur bra hon kan låta är det ju oundvikligt att undra över varför Cherrie inte tar i lika mycket hela tiden.

Bästa låt: Gatubarn

Johanna Karlsson

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.