2018-06-07 21:10

2018-06-07 21:10

Nervosa - Galet tempo

TRASH METAL

Nervosa
Downfall of mankind
(Napalm/Border)
Betyg:

Brasilianska powertrion Nervosa fortsätter att förvalta det nationella thrash metal-arvet. Sepultura visade redan på Morbid visions (1986) att det var möjligt att komma från Sydamerika och ta sig ut i världen.

Tjejerna med den entusiastiska basspelande vokalissan Fernanda Liras i spetsen gör samma resa, men decennier senare. Sedan föregångaren Agony (2016) har death metal-trummisen Luana Dametto slutit in sig i leden och visst hörs det att de har skruvat upp aggressions- och speednivåerna ett antal steg.

Dödsthrash som örfilar en värld full av sociala orättvisor och förtryck, en historisk väl beprövad tändvätska som fungerar lika bra 1986 som 2018. Att de även anammat en åttiotalsrå ljudbild är ytterligare ett incitament som skapar rätt känsla i en tid då mycket musik slarvas bort under lager av glansig produktionsfernissa

Bästa låt: Horrordome

Jesper Löfvenborg

Brasilianska powertrion Nervosa fortsätter att förvalta det nationella thrash metal-arvet. Sepultura visade redan på Morbid visions (1986) att det var möjligt att komma från Sydamerika och ta sig ut i världen.

Tjejerna med den entusiastiska basspelande vokalissan Fernanda Liras i spetsen gör samma resa, men decennier senare. Sedan föregångaren Agony (2016) har death metal-trummisen Luana Dametto slutit in sig i leden och visst hörs det att de har skruvat upp aggressions- och speednivåerna ett antal steg.

Dödsthrash som örfilar en värld full av sociala orättvisor och förtryck, en historisk väl beprövad tändvätska som fungerar lika bra 1986 som 2018. Att de även anammat en åttiotalsrå ljudbild är ytterligare ett incitament som skapar rätt känsla i en tid då mycket musik slarvas bort under lager av glansig produktionsfernissa

Bästa låt: Horrordome

Jesper Löfvenborg

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.