2018-06-07 21:09

2018-06-07 21:09

Neko Case - Energifyllt pussel

ROCK

Neko Case
Hell-On
(Anti-/Playground)
Betyg:

Första soloskivan på fem år känns som ytterligare ett steg framåt och uppåt för Neko Case. Det är som att hon tar ett antal genrer på uppstuds; det är rock, country, americana och som röd tråd en skimrande men smart pop som leder tankarna till det bästa av 1980-talet.

Men Case går aldrig den enkla vägen, hon verkar ha en egen vision i sitt huvud och låtarna tar nya oväntade vägar och plötsligt dyker någon avig pusselbit upp som mot förmodan passar perfekt. Skivan är delvis inspelad i Sverige med hjälp av Björn Yttling och det var när hon var här som hon fick samtalet att hennes hus just brunnit ned.

Kombinerat med andra utmaningar i livet finns det visserligen en viss hårdhet i låtarna som handlar om sadistiska släktingar, knepigt folk i allmänhet och en ärlig tillbakablick på sin egen karriär, men det är ändå utåtriktat och fyllt av energi och en fantastisk berättarförmåga i botten.

Bästa låt: Hell-On

Per Wiker

Första soloskivan på fem år känns som ytterligare ett steg framåt och uppåt för Neko Case. Det är som att hon tar ett antal genrer på uppstuds; det är rock, country, americana och som röd tråd en skimrande men smart pop som leder tankarna till det bästa av 1980-talet.

Men Case går aldrig den enkla vägen, hon verkar ha en egen vision i sitt huvud och låtarna tar nya oväntade vägar och plötsligt dyker någon avig pusselbit upp som mot förmodan passar perfekt. Skivan är delvis inspelad i Sverige med hjälp av Björn Yttling och det var när hon var här som hon fick samtalet att hennes hus just brunnit ned.

Kombinerat med andra utmaningar i livet finns det visserligen en viss hårdhet i låtarna som handlar om sadistiska släktingar, knepigt folk i allmänhet och en ärlig tillbakablick på sin egen karriär, men det är ändå utåtriktat och fyllt av energi och en fantastisk berättarförmåga i botten.

Bästa låt: Hell-On

Per Wiker

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.