2018-06-07 21:12

2018-06-07 21:12

Lykke Li - Bländande och emotionellt

POP

Lykke Li
So sad so sexy
(Sony)
Betyg:

Det var ett tag sedan sist vi hörde från Lykke Li. Numera bor hon i Los Angeles, och på So sad so sexy hörs det mer än jag hade trott. Det här är en slipad, nästan överproducerad, skiva. Men inte alls på ett dåligt sätt. Lykke Li behåller sin välbekanta ton och sitt vemod, men runt detta bygger hon mer intrikata popbyggen än någonsin.

Det är ett album fullt av potentiella hits, med få dalar. Det är en väldigt enhetlig och sammanhållen helhet samtidigt som de enskilda sångerna lyckas sticka ut lite extra här och var. Det vilar en atmosfär av sökande och dimmig vilsenhet över skivan, och det ljus som tränger igenom sorgen och mörkret blir närmast desorienterande i sammanhanget. Som en blandning av känslomässigt kaos och bländande storstadspuls, gestaltat genom ett knippe fantastiskt snygga popmelodier.

Bästa låt: Two nights

Joakim Kilman

Det var ett tag sedan sist vi hörde från Lykke Li. Numera bor hon i Los Angeles, och på So sad so sexy hörs det mer än jag hade trott. Det här är en slipad, nästan överproducerad, skiva. Men inte alls på ett dåligt sätt. Lykke Li behåller sin välbekanta ton och sitt vemod, men runt detta bygger hon mer intrikata popbyggen än någonsin.

Det är ett album fullt av potentiella hits, med få dalar. Det är en väldigt enhetlig och sammanhållen helhet samtidigt som de enskilda sångerna lyckas sticka ut lite extra här och var. Det vilar en atmosfär av sökande och dimmig vilsenhet över skivan, och det ljus som tränger igenom sorgen och mörkret blir närmast desorienterande i sammanhanget. Som en blandning av känslomässigt kaos och bländande storstadspuls, gestaltat genom ett knippe fantastiskt snygga popmelodier.

Bästa låt: Two nights

Joakim Kilman

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.