2018-06-07 21:10

2018-06-07 21:11

Dokken - Sång som har passerat bäst före-datumet

MELODIÖS HÅRDROCK

Dokken
Return to the east live (2016)
(Frontiers)
Betyg:

Dokken. Lynch. Brown. Pilson. Fyra namn som för evigt har sin plats mycket högt upp i grenverket på hårdrockens melodiösa träd. Givetvis tack vare det imponerande starka skivhattricket Tooth and nail, Under lock and key och Back for the attack.

Synd bara att minnet av de fornstora dagarna nu smutsas ner; Return to the east live ger nämligen gott om obehagskänslor. Boven i dramat är Don Dokkens sångröst, som bara har kvar en bråkdel av den forna styrkan. Bäst före-datumet i livesammanhang är helt klart passerat.

Men det finns hopp i form av den avslutande akustiska låtdubbeln. Det är här vi hör möjligheten till en vettig framtid för Don, då rösten numera mår bäst av en lugnare omgivning.

Det största individuella glädjeämnet är George Lynch som fortfarande är riktigt flink i fingrarna; lyssna bara på det fullkomligt glödande gitarrsolot i konsertöppnaren Kiss of death.

Den nya studiolåten som inleder skivan? Jovars, den är klart godkänd.

Bästa låt: It’s not love.

Magnus Bergström

Dokken. Lynch. Brown. Pilson. Fyra namn som för evigt har sin plats mycket högt upp i grenverket på hårdrockens melodiösa träd. Givetvis tack vare det imponerande starka skivhattricket Tooth and nail, Under lock and key och Back for the attack.

Synd bara att minnet av de fornstora dagarna nu smutsas ner; Return to the east live ger nämligen gott om obehagskänslor. Boven i dramat är Don Dokkens sångröst, som bara har kvar en bråkdel av den forna styrkan. Bäst före-datumet i livesammanhang är helt klart passerat.

Men det finns hopp i form av den avslutande akustiska låtdubbeln. Det är här vi hör möjligheten till en vettig framtid för Don, då rösten numera mår bäst av en lugnare omgivning.

Det största individuella glädjeämnet är George Lynch som fortfarande är riktigt flink i fingrarna; lyssna bara på det fullkomligt glödande gitarrsolot i konsertöppnaren Kiss of death.

Den nya studiolåten som inleder skivan? Jovars, den är klart godkänd.

Bästa låt: It’s not love.

Magnus Bergström

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.