2018-05-25 09:15

2018-05-25 09:15

Yokada - Utmanande lyssning med stor övertygelse

Jazz

YokadaStillness & Sirens(Disorder)
Betyg:

Värmländske Alex Zethsons variationsrika kompositioner och fångande pianospel utgör grunden i den intensiva upplevelse som är Stillness & Sirens.

Musiken är som ett hamrande modalt och stökigt ånglok där varje idé genomförs med största övertygelse. Från den frustande vårfloden Every impossible revolution via svävande lätta Cloudspotting till underligt svängiga Henry's vacation är detta utmanande lyssning som inte lär lämna någon oberörd.

Förutom Zethson hörs även Johan Berthling på kontrabas och Johan Holmegard på trummor. Trion låter genomgående samstämmig i plattans sju uppfriskande spretiga spår.

Bästa låt: Cloudspotting

Joakim Brunström

Värmländske Alex Zethsons variationsrika kompositioner och fångande pianospel utgör grunden i den intensiva upplevelse som är Stillness & Sirens.

Musiken är som ett hamrande modalt och stökigt ånglok där varje idé genomförs med största övertygelse. Från den frustande vårfloden Every impossible revolution via svävande lätta Cloudspotting till underligt svängiga Henry's vacation är detta utmanande lyssning som inte lär lämna någon oberörd.

Förutom Zethson hörs även Johan Berthling på kontrabas och Johan Holmegard på trummor. Trion låter genomgående samstämmig i plattans sju uppfriskande spretiga spår.

Bästa låt: Cloudspotting

Joakim Brunström

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.