2018-05-10 20:58

2018-05-10 20:58

Jon Hopkins – En perfekt balans

Elektroniskt

Singularity
(Domino/Playground)
Betyg:

Det är nästan skrämmande hur gripande ordlösa, elektroniska rytmer kan vara. Hur djupt in i ens medvetande de kan tränga, och hur många vilande känslor, tankar, minnen och intryck de kan röra om i. Med Singularity har Jon Hopkins nått något slags perfekt balans mellan det gnistrande vackra, det ständigt rörliga, det drömska, det euforiska och det alltjämt smärtsamma och sorgsna som ligger inbäddat i själva kärnan av existensen.

Singularity kan sälla sig till skivor som Rounds av Four Tet, och Music has the Right to Children av Boards of Canada. Album som rör om i bröstkorgen utan att man riktigt förstår, eller behöver förstå, hur. Med en kombination av överjordiskt vackra pianoslingor och pulserande, gnistrande och drömska elektroniska rytmer skapar Hopkins svårt gripande musik som förtvivlat försöker leva innan den oundvikligen tar slut.

Bästa låt: Luminous beings

Joakim Kilman

Det är nästan skrämmande hur gripande ordlösa, elektroniska rytmer kan vara. Hur djupt in i ens medvetande de kan tränga, och hur många vilande känslor, tankar, minnen och intryck de kan röra om i. Med Singularity har Jon Hopkins nått något slags perfekt balans mellan det gnistrande vackra, det ständigt rörliga, det drömska, det euforiska och det alltjämt smärtsamma och sorgsna som ligger inbäddat i själva kärnan av existensen.

Singularity kan sälla sig till skivor som Rounds av Four Tet, och Music has the Right to Children av Boards of Canada. Album som rör om i bröstkorgen utan att man riktigt förstår, eller behöver förstå, hur. Med en kombination av överjordiskt vackra pianoslingor och pulserande, gnistrande och drömska elektroniska rytmer skapar Hopkins svårt gripande musik som förtvivlat försöker leva innan den oundvikligen tar slut.

Bästa låt: Luminous beings

Joakim Kilman

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.