2018-04-12 15:58

2018-04-12 15:58

Hanna Järver - Generisk och intim

Pop

Hanna Järver
So Long (Cosmos)
Betyg:

Att vara debutant innebär väl ungefär att tvingas vänja sig vid att jämföras med andra. Hanna Järver sjunger lite som Veronica Maggio och är kufiskt skev i texterna på ett sätt som påminner om den tidigare duettpartnern Jonas Lundqvist.

De tidiga singlarna var elektroniskt drömmiga, men denna fullängdare rör sig mer mot gammal hederlig pop på svenska.

Järver är sin egen producent, vilket förmodligen är anledningen till att hon känns distanserad utan att för den skull bli för sval. Låtarna är tillräckligt generiska för att bli hyfsat allmängiltiga sommarhits, men samtidigt även intima nog för att var och en ska kunna ta dem till sitt hjärta.

Bästa låt: Jävla 80-tal

Johanna Karlsson

Att vara debutant innebär väl ungefär att tvingas vänja sig vid att jämföras med andra. Hanna Järver sjunger lite som Veronica Maggio och är kufiskt skev i texterna på ett sätt som påminner om den tidigare duettpartnern Jonas Lundqvist.

De tidiga singlarna var elektroniskt drömmiga, men denna fullängdare rör sig mer mot gammal hederlig pop på svenska.

Järver är sin egen producent, vilket förmodligen är anledningen till att hon känns distanserad utan att för den skull bli för sval. Låtarna är tillräckligt generiska för att bli hyfsat allmängiltiga sommarhits, men samtidigt även intima nog för att var och en ska kunna ta dem till sitt hjärta.

Bästa låt: Jävla 80-tal

Johanna Karlsson

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.