2018-03-08 23:38

2018-03-08 23:38

Tracey Thorn om livet efter 50

Pop

Tracey ThornRecord (Universal)
Betyg:

Tracey Thorn (Everything But The Girl) har skapat sig en gedigen solokarriär vid det här laget. Nu gör hon upp med livet, i discoversion.

Första singeln Queen släpptes i januari och gav en fingervisning om att Thorn inte tänker falla tillbaka på gamla meriter. Den är, precis som Air och Dancefloor, en rejäl dansant historia som ändå förmedlar en berättelse med substans.

Corinne Bailey Rae bidrar på Sister som handlar om hur det är att vara kvinna i en mansdominerad värld. En slags charmerande käftsmäll där Thorn uppgivet konstaterar att en fortfarande måste kämpa för jämställdhet 2018.

Närgångna Face ger inblick i svårigheten att lämna en relation även om man kommit överens att gå vidare. Det är en svår konst att åldras med värdighet men Thorn lyckas med precis det.

Bästa låt: Air

Mas Karin Gustafsson

Tracey Thorn (Everything But The Girl) har skapat sig en gedigen solokarriär vid det här laget. Nu gör hon upp med livet, i discoversion.

Första singeln Queen släpptes i januari och gav en fingervisning om att Thorn inte tänker falla tillbaka på gamla meriter. Den är, precis som Air och Dancefloor, en rejäl dansant historia som ändå förmedlar en berättelse med substans.

Corinne Bailey Rae bidrar på Sister som handlar om hur det är att vara kvinna i en mansdominerad värld. En slags charmerande käftsmäll där Thorn uppgivet konstaterar att en fortfarande måste kämpa för jämställdhet 2018.

Närgångna Face ger inblick i svårigheten att lämna en relation även om man kommit överens att gå vidare. Det är en svår konst att åldras med värdighet men Thorn lyckas med precis det.

Bästa låt: Air

Mas Karin Gustafsson

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.