2018-03-08 23:38

2018-03-08 23:38

Riot Grrrl Sessions - Ett viktigt budskap i punkskrud

PUNK

Riot Grrrl SessionsThe 1st session (GMR Music Group)
Betyg:

Dussintalet svenska punkkvinnor levererar en redig käftsmäll mot kvinnoförtryck och sexuella övergrepp på det här gräsrotsfinansierade projektet som spelades in under en helg i Stockholm i vinter.

Projektledaren Canan Rosén (Twin Pigs) har tagit hjälp av bland andra Kajsa Grytt och medlemmar ur Tiger Bell och Heavy Tiger – resultatet är en uppkäftig och poppunkig sak som påminner om The Donnas och Sahara Hotnights i sina tidiga dagar. Fast mycket argare.

Men det musikaliska kommer inte i första hand här. Det är budskapet som säger allt och lite till.

Bästa låt: Terror Grrrls

Kristofer Holmberg

Dussintalet svenska punkkvinnor levererar en redig käftsmäll mot kvinnoförtryck och sexuella övergrepp på det här gräsrotsfinansierade projektet som spelades in under en helg i Stockholm i vinter.

Projektledaren Canan Rosén (Twin Pigs) har tagit hjälp av bland andra Kajsa Grytt och medlemmar ur Tiger Bell och Heavy Tiger – resultatet är en uppkäftig och poppunkig sak som påminner om The Donnas och Sahara Hotnights i sina tidiga dagar. Fast mycket argare.

Men det musikaliska kommer inte i första hand här. Det är budskapet som säger allt och lite till.

Bästa låt: Terror Grrrls

Kristofer Holmberg

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.