2018-03-08 23:38

2018-03-08 23:38

Phonte - Jordnära och klassiskt

Hip hop

PhonteNo news is good news (Foreign Exchange Music)
Betyg:

Phonte Coleman är en svårt älskvärd artist. Hans lugna, välformulerade rappande tränger sig inte på och machogläfser i ansiktet på en (inte ens när det rappas om att mörda folk). Snarare tar han en i handen och leder en igenom en värld jordnära grubblerier och bekymmer, med bister humor och med gott om värme bakom den bistra fasaden.

No news is good news är kanske inte riktigt lika fantastisk som gamla Charity starts at home, men det är inte speciellt långt ifrån. Som vanligt är det lågmält svängig, soul-tung hip hop som passar mer för hörlurar och soffläge än för hektiska dansgolv. Change of mind, med Freddie Gibbs som gäst är till exempel en utmärkt rnb-dänga, medan So help me God är ett härligt stycke klassisk hip hop i rakt nedstigande led från A Tribe Called Quest. Älskvärt, var ordet.

Bästa låt: Change of mind

Joakim Kilman

Phonte Coleman är en svårt älskvärd artist. Hans lugna, välformulerade rappande tränger sig inte på och machogläfser i ansiktet på en (inte ens när det rappas om att mörda folk). Snarare tar han en i handen och leder en igenom en värld jordnära grubblerier och bekymmer, med bister humor och med gott om värme bakom den bistra fasaden.

No news is good news är kanske inte riktigt lika fantastisk som gamla Charity starts at home, men det är inte speciellt långt ifrån. Som vanligt är det lågmält svängig, soul-tung hip hop som passar mer för hörlurar och soffläge än för hektiska dansgolv. Change of mind, med Freddie Gibbs som gäst är till exempel en utmärkt rnb-dänga, medan So help me God är ett härligt stycke klassisk hip hop i rakt nedstigande led från A Tribe Called Quest. Älskvärt, var ordet.

Bästa låt: Change of mind

Joakim Kilman

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.