2018-03-08 23:38

2018-03-08 23:38

Martha Ffion - Löftesrik debut

Pop/Indie

Martha FfionSunday best (Turnstile/Border)
Betyg:

Martha Ffion är född på Irland men bor nu i Skottland och debuterar med en smittsam och bedårande samling sånger.

Skivan utgörs av låtar som hon samlat på sig genom åren och andra nyskrivna – men det låter allt annat än splittrat. Det handlar om kärlek, nostalgi, dåliga relationer, att våga följa hjärtat och om att på något sätt vara nöjd trots att allt inte blir som man tänkt.

Martha Ffions observationer är välformulerade och skarpa men går ändå inte rakt på sak, hon sneglar liksom lite från sidan och säger inte allt i klartext vilket bara ökar effekten.

Musikaliskt rör hon sig brett, man kommer att tänka på allt mellan The Shangri-Las och Go-Betweens, via Blondie och Nancy Sinatra. I centrum står Ffions smittsamma, varma, snillrika och krispiga melodier som ibland ger sig ut på utflykter men alltid hittar hem till slut. En stark debut som känns väldigt löftesrik inför framtiden.

Bästa låt: Baltimore

Per Wiker

Martha Ffion är född på Irland men bor nu i Skottland och debuterar med en smittsam och bedårande samling sånger.

Skivan utgörs av låtar som hon samlat på sig genom åren och andra nyskrivna – men det låter allt annat än splittrat. Det handlar om kärlek, nostalgi, dåliga relationer, att våga följa hjärtat och om att på något sätt vara nöjd trots att allt inte blir som man tänkt.

Martha Ffions observationer är välformulerade och skarpa men går ändå inte rakt på sak, hon sneglar liksom lite från sidan och säger inte allt i klartext vilket bara ökar effekten.

Musikaliskt rör hon sig brett, man kommer att tänka på allt mellan The Shangri-Las och Go-Betweens, via Blondie och Nancy Sinatra. I centrum står Ffions smittsamma, varma, snillrika och krispiga melodier som ibland ger sig ut på utflykter men alltid hittar hem till slut. En stark debut som känns väldigt löftesrik inför framtiden.

Bästa låt: Baltimore

Per Wiker

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.