2018-03-08 23:38

2018-03-08 23:38

Judas Priest - Eldigt övertygande

Heavy metal

Judas PriestFirepower(Epic/Sony)
Betyg:

En viktig anledning till att vi har svårt att fördjupa oss i nyheter är tiden. Samtidens uppmärksamhetsbrus och utbud är påfrestande så ny musik får sällan chansen att konkurrera med redan etablerade plattor.

I Judas Priest fall är just tiden en gynnsam faktor då bandet under snart ett halvt sekel haft tid och kompetens att bygga ett respekterat namn. För en månad recenserade jag skivan över ett par genomlyssningar, tiden skavde analysen och jag var inte helt övertygad. Nu har den fått marinera och verket har växt flera nivåer.

Jag är imponerad. Visst, några låtar borde yxats bort så speltiden hamnat runt optimala fyrtiofem minuter, men helheten är både kaxig och övertygande. Det här är Richie Faulkner riktiga entré och kanske originalgitarristen Glenn Tiptons sorti då Parkinsons sjukdom försvårar hans medverkan, åtminstone live.

Albumets två inledande spår är det piggaste jag hört från bandet på trettio år och Rob Halford sitter fortfarande tryckt på Olympen.

Bästa låt: Firepower

Jesper Löfvenborg

En viktig anledning till att vi har svårt att fördjupa oss i nyheter är tiden. Samtidens uppmärksamhetsbrus och utbud är påfrestande så ny musik får sällan chansen att konkurrera med redan etablerade plattor.

I Judas Priest fall är just tiden en gynnsam faktor då bandet under snart ett halvt sekel haft tid och kompetens att bygga ett respekterat namn. För en månad recenserade jag skivan över ett par genomlyssningar, tiden skavde analysen och jag var inte helt övertygad. Nu har den fått marinera och verket har växt flera nivåer.

Jag är imponerad. Visst, några låtar borde yxats bort så speltiden hamnat runt optimala fyrtiofem minuter, men helheten är både kaxig och övertygande. Det här är Richie Faulkner riktiga entré och kanske originalgitarristen Glenn Tiptons sorti då Parkinsons sjukdom försvårar hans medverkan, åtminstone live.

Albumets två inledande spår är det piggaste jag hört från bandet på trettio år och Rob Halford sitter fortfarande tryckt på Olympen.

Bästa låt: Firepower

Jesper Löfvenborg

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.