2018-03-01 17:22

2018-03-01 17:22

Anna von Hausswolff - Mäktigt gripande sorgesånger

Pop

Anna von Hausswolff
Dead magic
(Pomperipossa/City Slang)
Betyg:

Anna von Hausswolffs nya skapelse är fem storartade klagosånger som börjar stort och sträcker sig ännu längre. Emellanåt hotar hela bygget att brisera, men hon lyckas på något vis få fason på den närmast teatrala dramatiken. Den sexton minuter långa mörkermässan Ugly and vengeful är till exempel omöjlig att slita sig ifrån. Den böljar långsamt fram genom ett porlande ljudlandskap som först ekar lite av Blade Runner-Vangelis, och efterhand växer ut i ett postrockigt crescendo.

Allra, allra bäst blir det nog i avslutande Källans återuppståndelse, där Anna von Hausswolff tröstar oss stackars lyssnare efter den golgata-vandring hon fört med oss på. Det är en sakral, överjordiskt vacker orgelskapelse som binder samman den säck av sorg von Hausswolff har öst ur. En mäktig och mäktigt gripande skiva.

Bästa låt: Källans återuppståndelse

Joakim Kilman

Anna von Hausswolffs nya skapelse är fem storartade klagosånger som börjar stort och sträcker sig ännu längre. Emellanåt hotar hela bygget att brisera, men hon lyckas på något vis få fason på den närmast teatrala dramatiken. Den sexton minuter långa mörkermässan Ugly and vengeful är till exempel omöjlig att slita sig ifrån. Den böljar långsamt fram genom ett porlande ljudlandskap som först ekar lite av Blade Runner-Vangelis, och efterhand växer ut i ett postrockigt crescendo.

Allra, allra bäst blir det nog i avslutande Källans återuppståndelse, där Anna von Hausswolff tröstar oss stackars lyssnare efter den golgata-vandring hon fört med oss på. Det är en sakral, överjordiskt vacker orgelskapelse som binder samman den säck av sorg von Hausswolff har öst ur. En mäktig och mäktigt gripande skiva.

Bästa låt: Källans återuppståndelse

Joakim Kilman

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.