2018-02-09 06:00

2018-02-09 06:00

Sarah Klang - Hjärta, smärta och svärta

Pop

Sarah Klang
Love in the Milky Way
(Pangur)
Betyg:

Sarah Klang har hajpats i en del kretsar länge, för att kliva in i vardagsrummen på bästa fredagsmystid i På Spåret. Hennes efterlängtade debutalbum innehåller tidigare släppta singlarna Left Me On Fire, Strangers och Mind. Tankarna går ibland till Lana del Rey som också gett sig på den här genren med känslan av femme fatale. Stilförebilderna växlar dock om man ska tro Instagramkontot, och den musikaliska inspirationen ligger närmre soulfull country.

Hjärtesorg, både förlorade vänner och kärlekspartners, genomsyrar det här albumet. Lover är till exempel en sorgesam kärleksförklaring till en förlorad kärlek. Desperatare Vile ger råd till väninnan att dumpa aset hon är tillsammans med, för vem har tid med en douche. Det här är riktigt lovande, och en debut som inte bör göra någon besviken.

Bästa låt: Vile

Mas Karin Gustafsson

Sarah Klang har hajpats i en del kretsar länge, för att kliva in i vardagsrummen på bästa fredagsmystid i På Spåret. Hennes efterlängtade debutalbum innehåller tidigare släppta singlarna Left Me On Fire, Strangers och Mind. Tankarna går ibland till Lana del Rey som också gett sig på den här genren med känslan av femme fatale. Stilförebilderna växlar dock om man ska tro Instagramkontot, och den musikaliska inspirationen ligger närmre soulfull country.

Hjärtesorg, både förlorade vänner och kärlekspartners, genomsyrar det här albumet. Lover är till exempel en sorgesam kärleksförklaring till en förlorad kärlek. Desperatare Vile ger råd till väninnan att dumpa aset hon är tillsammans med, för vem har tid med en douche. Det här är riktigt lovande, och en debut som inte bör göra någon besviken.

Bästa låt: Vile

Mas Karin Gustafsson

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.