2018-02-09 06:00

2018-02-09 06:00

No Age - Omfamnande gitarrmattor

Rock

No Age
Snares like a haircut
(Drag City)
Betyg:

Duon No Age har alltid lyckats krama maximalt med ljud ur sina samarbeten. Bandet var hett runt 2008, då de släppte fantastiska rockvirveln Nouns, ett album jag fortfarande lyssnar regelbundet på. Att det gått tio år sedan dess känns otroligt märkligt, för när jag lyssnar på Snares like a haircut låter det som om tiden stått stilla. På ett bra sätt.

No Age idag låter lite mer eftertänksamma, men vitaliteten och intensiteten har inte avtagit ett smack. Snares like a haircut är också deras bästa sedan just Nouns, och blandar som vanligt oväsen, fantastiska melodier och stora skopor väldigt inbjudande mänsklig värme. Gitarrmattorna må vara stökiga och taggiga, men i slutänden alltid märkvärdigt omfamnande.

Bästa låt: Drippy

Joakim Kilman

Duon No Age har alltid lyckats krama maximalt med ljud ur sina samarbeten. Bandet var hett runt 2008, då de släppte fantastiska rockvirveln Nouns, ett album jag fortfarande lyssnar regelbundet på. Att det gått tio år sedan dess känns otroligt märkligt, för när jag lyssnar på Snares like a haircut låter det som om tiden stått stilla. På ett bra sätt.

No Age idag låter lite mer eftertänksamma, men vitaliteten och intensiteten har inte avtagit ett smack. Snares like a haircut är också deras bästa sedan just Nouns, och blandar som vanligt oväsen, fantastiska melodier och stora skopor väldigt inbjudande mänsklig värme. Gitarrmattorna må vara stökiga och taggiga, men i slutänden alltid märkvärdigt omfamnande.

Bästa låt: Drippy

Joakim Kilman

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.