2018-02-09 06:00

2018-02-09 06:00

Joan as Police Woman - Ett trivsamt stycke ångest

Pop

Joan as Police Woman
Damned devotion (PIAS)
Betyg:

Damned devotion är ett nästan förrädiskt mörkt album. Det låter vid första anblick så slipat och snyggt att sorgen kanske rinner under radarn. Men snart smyger den sig på, och texterna är fulla av vemod och en innerlig längtan efter att må bra men inte veta hur.

I grund och botten är Damned devotion en smäktande, läcker, melodisk soulskiva. Den invaggar lyssnaren i något slags trygghet med sin oantastliga produktion, men bryter sedan ner väggen mellan dig och musiken bit för bit ju mer noggrant du lyssnar. Det betyder dock inte att det är deprimerande att lyssna på Damned devotion. Joan as Police Woman har åstadkommit något så ovanligt som ett lättlyssnat och närmast trivsamt stycke ångest. Onekligen en bedrift i sig.

Bästa låt: Tell me

Joakim Kilman

Damned devotion är ett nästan förrädiskt mörkt album. Det låter vid första anblick så slipat och snyggt att sorgen kanske rinner under radarn. Men snart smyger den sig på, och texterna är fulla av vemod och en innerlig längtan efter att må bra men inte veta hur.

I grund och botten är Damned devotion en smäktande, läcker, melodisk soulskiva. Den invaggar lyssnaren i något slags trygghet med sin oantastliga produktion, men bryter sedan ner väggen mellan dig och musiken bit för bit ju mer noggrant du lyssnar. Det betyder dock inte att det är deprimerande att lyssna på Damned devotion. Joan as Police Woman har åstadkommit något så ovanligt som ett lättlyssnat och närmast trivsamt stycke ångest. Onekligen en bedrift i sig.

Bästa låt: Tell me

Joakim Kilman

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.