2018-02-09 06:00

2018-02-09 06:00

Genocide Pact - Nästan lite tråkigt

Death metal

Genocide Pact
Order of torment
(Relapse/Cosmos Music Group)
Betyg:

Att hämta inspiration från de äldre och band som byggt upp en musikstil på andra sidan millenniumskiftet kan vara en smart strategi. Dels kan en plocka russinen ur kakan och det blir lättare att få en förförståelse för vad som har fungerat utifrån ett historiskt perspektiv.

Washington DC:s Genocide Pact förvaltar denna teknik med bravur och det låter brilliant, men dynamiken tvärar och helheten blir ganska tråkig. Öppnande Conquered and disposed känns riktigt lovande, tungt, riffstarkt och avskalat rent. Men sen rullar det bara på, det händer liksom ingenting nytt och blir både tråkigt och monotont. Det är trist för de unga jänkarna spelar ortodox extremdöds som borde falla mig i smaken. Jag hör kärleken till death metal-genren, men det räcker inte att ha rätt attityd och rätt referenser för att skapa en bra skiva.

Bästa Låt: Pain reprisal

Jesper Löfvenborg

Att hämta inspiration från de äldre och band som byggt upp en musikstil på andra sidan millenniumskiftet kan vara en smart strategi. Dels kan en plocka russinen ur kakan och det blir lättare att få en förförståelse för vad som har fungerat utifrån ett historiskt perspektiv.

Washington DC:s Genocide Pact förvaltar denna teknik med bravur och det låter brilliant, men dynamiken tvärar och helheten blir ganska tråkig. Öppnande Conquered and disposed känns riktigt lovande, tungt, riffstarkt och avskalat rent. Men sen rullar det bara på, det händer liksom ingenting nytt och blir både tråkigt och monotont. Det är trist för de unga jänkarna spelar ortodox extremdöds som borde falla mig i smaken. Jag hör kärleken till death metal-genren, men det räcker inte att ha rätt attityd och rätt referenser för att skapa en bra skiva.

Bästa Låt: Pain reprisal

Jesper Löfvenborg

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.