2017-12-15 06:00

2017-12-15 06:00

Spinning Coin – Mellan städat och stökigt

Pop

Spinning Coin
Permo
(Geographic/Playground)
Betyg:

Permo är en förtjusande skevpoppig fullängdsdebut av Glasgow-kvartetten Spinning Coin. Fjorton föredömligt korta poplåtar (ingen når upp till fyra minuter) full av stämsång och halvtrasiga gitarrer. Det låter lite som ett garagerockigt Teenage Fanclub, och är med andra ord väldigt milt och snällt, med undersköna harmonier bakom de lagom skramliga gitarrerna.

Möjligen kunde det vara lite mindre lagom emellanåt, då det ibland känns som om bandet velar lite utan att ta steget fullt ut åt något håll. I de bästa stunderna träffar de dock en ljuv mittpunkt mellan stökigt och städat som med lite förfining kan växa ut till något egensinnigt och storartat. I låtar som Raining on hope street och Metronome river är de faktiskt där redan nu.

Bästa låt: Raining on hope street

Joakim Kilman

Permo är en förtjusande skevpoppig fullängdsdebut av Glasgow-kvartetten Spinning Coin. Fjorton föredömligt korta poplåtar (ingen når upp till fyra minuter) full av stämsång och halvtrasiga gitarrer. Det låter lite som ett garagerockigt Teenage Fanclub, och är med andra ord väldigt milt och snällt, med undersköna harmonier bakom de lagom skramliga gitarrerna.

Möjligen kunde det vara lite mindre lagom emellanåt, då det ibland känns som om bandet velar lite utan att ta steget fullt ut åt något håll. I de bästa stunderna träffar de dock en ljuv mittpunkt mellan stökigt och städat som med lite förfining kan växa ut till något egensinnigt och storartat. I låtar som Raining on hope street och Metronome river är de faktiskt där redan nu.

Bästa låt: Raining on hope street

Joakim Kilman

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.