2017-12-15 06:00

2017-12-15 06:00

Saxon –- Fullmatad samlingsdubbel

HÅRDROCK

Saxon
Decade of the Eagle
(BMG/Warner)
Betyg:

34 låtar från nio skivor utgivna under Saxons första decennium som ett av de största banden inom New wave of British heavy metal (NWOBHM). Det är allt som behöver sägas för att motivera ett inköp av denna minst sagt fullmatade samlingsdubbel.

Låturvalet är alldeles utmärkt även om skiva två är svagare än skiva ett. Något som är helt naturligt i och med att det är stor skillnad på antalet låtklassiker på de båda skivorna.

Hur som helst; 747 (Strangers in the night), And the bands played on, Princess of the night, Crusader och undertecknads personliga Saxon-låtfavorit Battle cry är bara fem exempel på låtskriveri som hör till hårdrockens ABC.

Decade of the eagle har dock mer än musik att bjuda på. Biff Byford, sångaren som gav trånga spandexbyxor ett ansikte, bidrar med ny och utförlig text om bandets historia på sitt typiskt underhållande sätt.

Bästa låt: Battle cry.

Magnus Bergström

34 låtar från nio skivor utgivna under Saxons första decennium som ett av de största banden inom New wave of British heavy metal (NWOBHM). Det är allt som behöver sägas för att motivera ett inköp av denna minst sagt fullmatade samlingsdubbel.

Låturvalet är alldeles utmärkt även om skiva två är svagare än skiva ett. Något som är helt naturligt i och med att det är stor skillnad på antalet låtklassiker på de båda skivorna.

Hur som helst; 747 (Strangers in the night), And the bands played on, Princess of the night, Crusader och undertecknads personliga Saxon-låtfavorit Battle cry är bara fem exempel på låtskriveri som hör till hårdrockens ABC.

Decade of the eagle har dock mer än musik att bjuda på. Biff Byford, sångaren som gav trånga spandexbyxor ett ansikte, bidrar med ny och utförlig text om bandets historia på sitt typiskt underhållande sätt.

Bästa låt: Battle cry.

Magnus Bergström

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.