2017-12-15 06:00

2017-12-15 06:00

QTY – Än så länge inte briljanta

ROCK

QTY
QTY
(Dirty Hit)
Betyg:

Ingen kan piska upp en hype som brittiska musiktidningar. När QTY för ganska exakt ett år sedan släppte debutsingeln kallades den rätt och slätt för briljant och enastående.

Därför var det naturligtvis helt logiskt att plocka in Bernard Butler som producent för fullängdaren. Det betyder dock inte att QTY gör musik som låter som Bernards egen (eller, för den delen, Duffy). QTY är en duo från New York som – såklart – träffades i glasskön på gatan.

Är de då briljanta och/eller enastående? Nej, inte än så länge. Om ett år eller två kommer de förmodligen vara det. Men än så länge är Dan Lardner och Alex Niemetz av allt att döma lite förblindade av sin nyfunna stjärnstatus för att finslipa på hantverket.

Bästa låt: Rodeo

Johanna Karlsson

Ingen kan piska upp en hype som brittiska musiktidningar. När QTY för ganska exakt ett år sedan släppte debutsingeln kallades den rätt och slätt för briljant och enastående.

Därför var det naturligtvis helt logiskt att plocka in Bernard Butler som producent för fullängdaren. Det betyder dock inte att QTY gör musik som låter som Bernards egen (eller, för den delen, Duffy). QTY är en duo från New York som – såklart – träffades i glasskön på gatan.

Är de då briljanta och/eller enastående? Nej, inte än så länge. Om ett år eller två kommer de förmodligen vara det. Men än så länge är Dan Lardner och Alex Niemetz av allt att döma lite förblindade av sin nyfunna stjärnstatus för att finslipa på hantverket.

Bästa låt: Rodeo

Johanna Karlsson

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.