2017-12-15 06:00

2017-12-15 06:00

Jazzpärlor från Van Morrison

Jazz

Van Morrison
Versatile
(Caroline)
Betyg:

Det brukar bli bäst när egensinniga artister som Van Morrison får fria händer att göra vad som inspirerar dem för stunden. Nu följer han upp den blott två månader gamla Roll with the punches, som innehöll tolkningar av schlager- och popörhängen, och traskar vidare i ungefär samma spår.

Skillnaden är att Versatile fokuserar på jazzpärlor kompletterat med versioner av egna låtar i samma stil, som Only a dream från Down the road. Framförandet finns det ingenting att anmärka på, det tassar på med ståbas, gitarrplock, trumvisp och blås och man kommer på sig själv med att knäppa med fingrarna och fundera på om man ändå inte skulle ta och köpa sig en smoking.

Det blir kanske lite väl enkelspårigt ibland och somliga låtar har andra redan gjort definitiva versioner av – men å andra sidan är Van Morrisons mjuka och känslofulla röst som gjord för just den här typen av sånger med självsväng.

Bästa låt: A foggy day

Per Wiker

Det brukar bli bäst när egensinniga artister som Van Morrison får fria händer att göra vad som inspirerar dem för stunden. Nu följer han upp den blott två månader gamla Roll with the punches, som innehöll tolkningar av schlager- och popörhängen, och traskar vidare i ungefär samma spår.

Skillnaden är att Versatile fokuserar på jazzpärlor kompletterat med versioner av egna låtar i samma stil, som Only a dream från Down the road. Framförandet finns det ingenting att anmärka på, det tassar på med ståbas, gitarrplock, trumvisp och blås och man kommer på sig själv med att knäppa med fingrarna och fundera på om man ändå inte skulle ta och köpa sig en smoking.

Det blir kanske lite väl enkelspårigt ibland och somliga låtar har andra redan gjort definitiva versioner av – men å andra sidan är Van Morrisons mjuka och känslofulla röst som gjord för just den här typen av sånger med självsväng.

Bästa låt: A foggy day

Per Wiker

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.