2017-12-15 06:00

2017-12-15 06:00

Chris Stapleton – Bred och stark country

Country

Chris Stapleton
From A room: volume 2
(Mercury/Universal)
Betyg:

I våras släpptes den första delen av inspelningarna „från ett rum”, vilket är RCA:s studio A i Nashville och nu återkommer Chris Stapleton med en utlovad andra volym.

Stapletons framgångar de senaste åren kan nog till stor del förklaras av att det finns något som passar alla – från country-puritanen till outlawen och rent av crossover-lyssnaren.

I grunden rör han sig ungefär där countryn möter soulen och rocken men det finns även drag av folk och blues och heartland á la Mellencamp. Det är brett med andra ord men ändå inte för spretigt eller fragmenterat. Det känns som att Stapleton bottnar i allt han sjunger och han har en unik säkerhet i framförandet, såväl i rockstänkare som Midnight train to Memphis, känslofyllda ballader som Scarecrow in the garden och soulpärlor som Friendship.

Med mycket starka låtar och en av de just nu absolut bästa rösterna befäster Stapleton sin plats i countrytoppen.

Bästa låt: Scarecrow in the garden

Per Wiker

I våras släpptes den första delen av inspelningarna „från ett rum”, vilket är RCA:s studio A i Nashville och nu återkommer Chris Stapleton med en utlovad andra volym.

Stapletons framgångar de senaste åren kan nog till stor del förklaras av att det finns något som passar alla – från country-puritanen till outlawen och rent av crossover-lyssnaren.

I grunden rör han sig ungefär där countryn möter soulen och rocken men det finns även drag av folk och blues och heartland á la Mellencamp. Det är brett med andra ord men ändå inte för spretigt eller fragmenterat. Det känns som att Stapleton bottnar i allt han sjunger och han har en unik säkerhet i framförandet, såväl i rockstänkare som Midnight train to Memphis, känslofyllda ballader som Scarecrow in the garden och soulpärlor som Friendship.

Med mycket starka låtar och en av de just nu absolut bästa rösterna befäster Stapleton sin plats i countrytoppen.

Bästa låt: Scarecrow in the garden

Per Wiker

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.