2017-12-15 06:00

2017-12-15 06:00

Cannibal Corpse – Lika trevligt som varma mackor

Death metal

Cannibal Corpse
Red before black
(Metal Blade/Sony)
Betyg:

Heads shoveled off, Scavenger consuming death och Destroyed without a trace. Vad säger ni då? Jag säger i alla fall Cannibal Corpse. Dödsmetallens svar på varma mackor – kan tyckas ganska vardagligt, men är alltid lika välkomnande trevligt.

Klyschigt eller inte, det Floridaplutonen arbetat med de senaste trettio år är inget annat än en stående klassiker. Det händer egentligen inte så mycket mellan släppen, Red before black är deras fjortonde, men det är alltid lika trollbindande. Kvintetten har funnit nyckeln till medryckande facitdöds utan att bli tråkiga och fyrkantiga.

Å så har vi de skräckromantiserande texterna som med glimten i ögat och konstnärlig stringens avhandlar vidrighet efter vidrighet, men ändå låter helt naturligt.

Red before black kommer bli en given kompanjon i hörlurana när löpsäsongen bjuder på is, snö och minusgrader. Snacka om värmande bloddoping.

Bästa låt: Code of the slashers

Jesper Löfvenborg

Heads shoveled off, Scavenger consuming death och Destroyed without a trace. Vad säger ni då? Jag säger i alla fall Cannibal Corpse. Dödsmetallens svar på varma mackor – kan tyckas ganska vardagligt, men är alltid lika välkomnande trevligt.

Klyschigt eller inte, det Floridaplutonen arbetat med de senaste trettio år är inget annat än en stående klassiker. Det händer egentligen inte så mycket mellan släppen, Red before black är deras fjortonde, men det är alltid lika trollbindande. Kvintetten har funnit nyckeln till medryckande facitdöds utan att bli tråkiga och fyrkantiga.

Å så har vi de skräckromantiserande texterna som med glimten i ögat och konstnärlig stringens avhandlar vidrighet efter vidrighet, men ändå låter helt naturligt.

Red before black kommer bli en given kompanjon i hörlurana när löpsäsongen bjuder på is, snö och minusgrader. Snacka om värmande bloddoping.

Bästa låt: Code of the slashers

Jesper Löfvenborg

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.