2017-11-10 06:00

2017-11-10 06:00

Tranströmer, Skam och Schollin

POP

Oskar Linnros
Väntar på en ängel
(Universal)
Betyg:

Kan man annat än lägga sig platt för någon som i pressreleasen avslöjar att en av låtarna på den nya skivan lånat inspiration från både Tomas Tranströmer och Skam?

Nja. Ingen kan ha någon rimlig anledning till att inte gilla Oskar Linnros. Däremot kan man ha lite invändningar mot hans nya album. Det må vara en petitess (eller inte), men är det inte himla slitet att referera till änglar hela tiden? Förutom på titelspåret dyker änglarna upp ytterligare två gånger. Just därför får jag tvångstankar om Christina Schollin och det stör lite.

Annars är det precis lika välproducerat och elegant som man kan förvänta sig. Samarbetet med Cherrie är helt ljuvligt. Linnros har vuxit in i de stora känslornas melankoli, och det ska bli intressant att se hur han väljer att bemästra den i framtiden.

Bästa låten: Bäst

 

Johanna Karlsson

Kan man annat än lägga sig platt för någon som i pressreleasen avslöjar att en av låtarna på den nya skivan lånat inspiration från både Tomas Tranströmer och Skam?

Nja. Ingen kan ha någon rimlig anledning till att inte gilla Oskar Linnros. Däremot kan man ha lite invändningar mot hans nya album. Det må vara en petitess (eller inte), men är det inte himla slitet att referera till änglar hela tiden? Förutom på titelspåret dyker änglarna upp ytterligare två gånger. Just därför får jag tvångstankar om Christina Schollin och det stör lite.

Annars är det precis lika välproducerat och elegant som man kan förvänta sig. Samarbetet med Cherrie är helt ljuvligt. Linnros har vuxit in i de stora känslornas melankoli, och det ska bli intressant att se hur han väljer att bemästra den i framtiden.

Bästa låten: Bäst

 

Johanna Karlsson