2017-10-13 06:00

2017-10-13 06:00

WPC - Avskalat och nedtonat

Indiepop

WPCO
gilala
(BMG)
Betyg:

William Patrick Corgan har en multifärgad överrock, om man säger så, och karriären har inte varit spikrak sen The Smashing Pumpkins genombrott med Gish 1991. Det här avskalade soloalbumet är producerat av Rick Rubin, vilket märks på slutresultatet.

Låtarna har skrivits av och till under hela karriären men förblivit outgivna eftersom de inte riktigt passat de tidigare bandkonstellationerna.

Visst finns det några pärlor, som folkpoppiga Amarinthe och Processional. Man förstår att det faktiskt finns berättarambitioner och Corgans säregna röst stöttas uteslutande av piano, gitarr och stråkar. Andrasingeln The Spaniards är en ryckig och drömsk ballad. Inte de hittigaste låtar som kommit från Corgans penna, däremot är albumet som koncept ganska spännande.

Bästa låt: Processional

Mas Karin Gustafsson

William Patrick Corgan har en multifärgad överrock, om man säger så, och karriären har inte varit spikrak sen The Smashing Pumpkins genombrott med Gish 1991. Det här avskalade soloalbumet är producerat av Rick Rubin, vilket märks på slutresultatet.

Låtarna har skrivits av och till under hela karriären men förblivit outgivna eftersom de inte riktigt passat de tidigare bandkonstellationerna.

Visst finns det några pärlor, som folkpoppiga Amarinthe och Processional. Man förstår att det faktiskt finns berättarambitioner och Corgans säregna röst stöttas uteslutande av piano, gitarr och stråkar. Andrasingeln The Spaniards är en ryckig och drömsk ballad. Inte de hittigaste låtar som kommit från Corgans penna, däremot är albumet som koncept ganska spännande.

Bästa låt: Processional

Mas Karin Gustafsson