2017-10-13 06:00

2017-10-13 06:00

Robert Plant - Eftertänksam blandning

Rock

Robert Plant
Carry fire (Nonesuch/Warner)
Betyg:

Robert Plant tar upp tråden ungefär där han slutade med 2014 års Lullaby and The Ceaseless Roar. Carry fire består av en smaklig blandning folkmusik, rock, världsmusik och blues i ett säkert och moget format.

Möjligen låter han här lite mer harmonisk och de orientaliska influenserna är än tydligare. Men det mest noterbara är rösten som är finare, varmare och mer uttrycksfull än någonsin vilket passar de vackra sångerna perfekt. Ibland tillåter han sig också att närma sig sin gamla röst, som i Bluebirds over the mountain, med gästsång av Chrissie Hynde.

Tillsammans med sitt band The Sensational Space Shifters hittar Plant rätt i den rika flora av fiol, gitarr, djembe och andra spännande instrument som fyller de elva låtarna. Det är som att den snart sjuttioårige Plant musikaliskt mediterar över sin plats i livet och resultatet är en eftertänksam skiva som växer med lyssningarna.

Bästa låt: Season’s song

Per Wiker

Robert Plant tar upp tråden ungefär där han slutade med 2014 års Lullaby and The Ceaseless Roar. Carry fire består av en smaklig blandning folkmusik, rock, världsmusik och blues i ett säkert och moget format.

Möjligen låter han här lite mer harmonisk och de orientaliska influenserna är än tydligare. Men det mest noterbara är rösten som är finare, varmare och mer uttrycksfull än någonsin vilket passar de vackra sångerna perfekt. Ibland tillåter han sig också att närma sig sin gamla röst, som i Bluebirds over the mountain, med gästsång av Chrissie Hynde.

Tillsammans med sitt band The Sensational Space Shifters hittar Plant rätt i den rika flora av fiol, gitarr, djembe och andra spännande instrument som fyller de elva låtarna. Det är som att den snart sjuttioårige Plant musikaliskt mediterar över sin plats i livet och resultatet är en eftertänksam skiva som växer med lyssningarna.

Bästa låt: Season’s song

Per Wiker