2017-10-13 06:00

2017-10-13 06:00

Makthaverskan - Stark sång och medryckande gitarrmattor

Rock

Makthaverskan
III (Luxury)
Betyg:

De har redan fått en hel del uppmärksamhet för sin taggiga, energiska indierock, och släpper utmärkta kvartetten Makthaverskan sitt tredje album, efter att ha hållit låg profil i några år. Jag skulle bli förvånad om det här inte blev en succé, för energin och intensiteten har inte avtagit sedan sist.

Maja Milner sjunger återigen med en imponerande styrka och desperation, och hennes röst gör sig om inte annat väldigt bra uppbackad av bandets drömska gitarrmattor. Melodierna bär hela tiden fram låtarna och hindrar dem från att stå och stampa på stället – det känns hela tiden som om Makthaverskan är på väg någonstans. Det finns en inneboende rastlöshet i deras musik som är både medryckande och lite lätt obekväm. Det är ett gott betyg, om du undrar.

Bästa låt: In my dreams

Joakim Kilman

De har redan fått en hel del uppmärksamhet för sin taggiga, energiska indierock, och släpper utmärkta kvartetten Makthaverskan sitt tredje album, efter att ha hållit låg profil i några år. Jag skulle bli förvånad om det här inte blev en succé, för energin och intensiteten har inte avtagit sedan sist.

Maja Milner sjunger återigen med en imponerande styrka och desperation, och hennes röst gör sig om inte annat väldigt bra uppbackad av bandets drömska gitarrmattor. Melodierna bär hela tiden fram låtarna och hindrar dem från att stå och stampa på stället – det känns hela tiden som om Makthaverskan är på väg någonstans. Det finns en inneboende rastlöshet i deras musik som är både medryckande och lite lätt obekväm. Det är ett gott betyg, om du undrar.

Bästa låt: In my dreams

Joakim Kilman